Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První červencový víkend bude patřit silným motorům, Rally Bohemia opět zamíří na Liberecko

Čtyřiačtyřicátý ročník prestižní Rally Bohemia má potvrzenu svoji letošní podobu. Na internetových stránkách www.rallybohemia.cz jsou již k dispozici základní informace k soutěži včetně schválených Zvláštních ustanovení, tedy základního dokumentu soutěže.

Letošní Rally Bohemia se bude konat ve dnech 1. – 2. července a zůstává tak věrna svému loňskému termínu prvního prázdninového víkendu i divácky přívětivému formátu sobota – neděle. Diváci i jezdci se mohou těšit na větší počet rychlostních zkoušek než v minulém ročníku. Centrem soutěže bude jako vždy Mladá Boleslav, město automobilům zaslíbené, kde bude sídlit organizační i servisní zázemí rally.

Do časového harmonogramu přibyla zcela nová rychlostní zkouška s názvem Městská, která se pojede přímo v Mladé Boleslavi hned jako první v pořadí a bude okruhová na dvě kola. Následovat bude rychlostní zkouška Chloudov, která se do časového harmonogramu vrací po několika letech. Tato náročná RZ v minulosti často razantně promlouvala do průběhu soutěže. Další změnou je to, že rychlostní zkouška Radostín v okolí Sychrova již nebude polokruhová, ale pojede se klasicky. Opět se pojede královská rychlostní zkouška Zlatá, spojující v sobě obtížné úseky Šumburk a Návarov. Chybě nebude tradiční test Cetno ani oblíbená mladoboleslavská rychlostní zkouška Staroměstská ve své obvyklé podobě.

Rally Bohemia 2016 skončila dalším trumfem posádky továrního týmu ŠKODA Motorsport Jan Kopecký – Pavel Dresler se Škodou Fabia R5, kteří zvítězili počtvrté v řadě za sebou. Tým ŠKODA Motorsport nenašel na Rally Bohemia přemožitele dokonce už od roku 2009, tedy dlouhých osm let, ve kterých zde v jeho barvách postupně vítězili Juho Hänninen, Freddy Loix a právě Jan Kopecký. Bude zajímavé sledovat, zda se Janu Kopeckénu letos podaří zaokrouhlit počet vítězství v řadě na pět. Rally Bohemia Historic skončila loni vítězstvím rodinné posádky Břetislav Enge – Lucie Engová , díky kterým tak dosáhl hattricku mezi historickými automobily model Škodou 130 LR. Na letošní vítěze si budeme muset ještě dva měsíce počkat, ale pořadatelé již nyní zvou všechny jezdce i diváky k účasti na jedné z našich nejslavnějších soutěží.

44. Rally Bohemia bude pátým podnikem Mistrovství České republiky v rally a Rally Bohemia Historic třetím podnikem Mistrovství České republiky v rally historických automobilů. Součástí podniku bude již tradičně také exhibiční jízda legendárních soutěžních vozidel Rally Bohemia Legend. Novinkou letošního ročníku je vypsání Poháru Rally Bohemia pro vozy tříd 14-18, které jinak startují jen v Rallysprint sérii. Na Rally Bohemia tedy bude moci startovat opravdu každá posádka, jejíž vůz splňuje platné předpisy pro rallye v jakékoliv kategorii a třídě.

Tisková zpráva

Štítky Rallye Bohemia, soutěž, rallye, Liberecký kraj, Škoda Motorsport, Mladá Boleslav, Jan Kopecký, Česko, Freddy Loix, Juho Hänninen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První červencový víkend bude patřit silným motorům, Rally Bohemia opět zamíří na Liberecko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.