Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký závodník David Pabiška chce opět na Dakar. Tentokrát mu můžou pomoci fanoušci

Když se řekne jméno David Pabiška, asi většina z vás má jasno. Zkušený dakarský harcovník z Liberce se na start legendární soutěže postavil už desetkrát a pokaždé náročný závod dokončil. Ani přepsání historie českého motoristického sportu mu však nezaručuje dostatečný obnos ke startu v nadcházejícím ročníku. Liberecký motocyklový závodník se proto rozhodl k nevídanému kousku. Peníze potřebné na start v Rallye Dakar 2018 chce skrze portál Startovac.cz získat od svých fanoušků a příznivců motoristického sportu.

„Bohužel ani výše zmíněné úspěchy dnes nezaručují jistotu kvalitního zázemí pro přípravu a hladký průběh po materiální stránce,“ říká zkušený dvaačtyřicetiletý závodník. Ten na soutěžní motocykl usedl poprvé ve čtrnácti letech. V té době ještě netušil, že o pár let později bude reprezentovat Českou republiku na jednom z nenáročnějších motoristických závodů světa – Rallye Dakar.

A právě Dakar je finančně velmi náročná akce. Nákladná je samotná příprava na soutěž, doprava techniky na druhou stranu zeměkoule, spotřeba materiálu při samotné rallye, startovné a tak bychom mohli dlouho pokračovat. „Velkou část prostředků na další ročník, konkrétně zhruba osmdesát procent, mám pokrytou od sponzorů, ale část mi pořád schází. Bez nich bohužel nebude možné účastnit se dalšího ročníku a to je pro mě hrozná představa,“ dodal.

Chcete podpořit Davida Pabišku? Více najdete zde

Jako alternativu pro sehnání dostatečného obnosu si vybral právě Startovač, kde může na start přispět každý. „Líbí se mi ta možnost propojit získávání nutných prostředků se zábavou pro mé fanoušky. Vlastně se na tu kampaň těším. Připravil jsem si celou řadu odměn,“ doplnil David Pabiška.

Dvacet dní před koncem kampaně zbývalo sehnat libereckému jezdci z potřebných 350 tisíc korun zhruba dvě třetiny z částky. Za každý příspěvek je pro dárce připravena adekvátní odměna. „Počínaje věcnými, které budou připomínat, že jste podpořili – věřím, dobrou věc. Osobně se hodně těším na ty odměny, při kterých se osobně setkáme,“ shrnul. Za 318 korun tak dostanete třeba podpisovou kartu s osobním věnováním nebo za 4 tisíce korun botu, z Dakaru 2017. Za 20 tisíc korun můžete mít své logo na osobním banneru Davida Pabišky na příštím Dakaru.

„Na Dakaru jsem startoval desetkrát a desetkrát jsem dojel až na cílovou rampu. To se ještě nikomu z českých závodníků nepovedlo a rád bych tento rekord ještě prodloužil. Věřím totiž, že mám ještě na to reprezentovat naší zemi na této soutěži a zajet tam slušný výsledek,“ uzavřel.

Štítky Liberec, Dakar, motocykl, David Pabiška, Rallye Dakar, soutěž, Česko, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký závodník David Pabiška chce opět na Dakar. Tentokrát mu můžou pomoci fanoušci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.