Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Českolipské koupaliště v Dubici se snaží opět nalákat turisty. Nejen na wakeboarding

Už delší dobu je voda v Dubici nevhodná ke koupání, areál se tak snaží nalákat návštěvníky na vodní sporty. S plánem přišel podnikatel a nadšenec wakeboardingu Michael Ptáček.

Dubické koupaliště chátralo už delší dobu, přitom ještě před lety bylo opravdovou atrakcí. Lidé kvůli nevhodné vodě přestali koupaliště navštěvovat, a tak značně zpustlo.

Poté, co českolipská radnice rekreační areál pronajala Michaelu Ptáčkovi, někdejšímu šéfovi vodního parku ve Stráži pod Ralskem, začalo docházet k velkým změnám. Nový nájemce vsadil na vodní atrakce. Postaral se o kemp, gastroslužby, také se chce ujmout pořádání různých akcí. Zanedbané minigolfové hřiště opravil a znovu zpřístupnil návštěvníkům.

V areálu se nachází vodní hřiště pro děti, které stálo 3,5 milionu korun. Dalšími lákadly pro turisty je plážový volejbal, stolní tenis a paddleboarding, pádlování ve stoje na prkně. Tento vodní sport si můžete vyzkoušet v areálu (1 hodina stojí 100 korun) nebo zkusit 4hodinový sjezd řeky Ploučnice za 350 korun.

Největším tahákem je wakeboarding. Vodní sport, který spočívá v jízdě na wakeboardu taženém lodí nebo kabelovým vlekem po vodní hladině. Jedná se o kombinaci vodního lyžování a technik surfingu. Hodinový pronájem vleku vyjde na 600 korun.

Michael Ptáček bude dubický areál spravovat pět let. Radnice se nadále snaží řešit nevyhovující kvalitu vody.

Autoři | Foto wakearealy.cz

Štítky Dubice, wakeboarding, koupaliště, vodní sport, Stráž pod Ralskem, Ploučnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českolipské koupaliště v Dubici se snaží opět nalákat turisty. Nejen na wakeboarding  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.