Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sportovci z Libereckého kraje ovládli olympiádu dětí a mládeže. Získali 39 medailí

Celkem 14 zlatých, 15 stříbrných a 10 bronzových medailí přivezli naši mladí sportovci z VIII. Her zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018. Liberecký kraj tak obsadil první místo mezi všemi kraji. Liberecká výprava měla 94 sportovců, kteří soutěžili v jedenácti disciplínách.

„Tým Libereckého kraje získal 226 bodů v osmdesáti závodech a má první místo. Celkový počet vybojovaných cenných kovů je 39, což je o sedm více, než na zimní olympiádě v Ústeckém kraji konané v roce 2016,“ raduje se náměstek Petr Tulpa.

Liberečtí sportovci vyhráli s poměrně výrazným náskokem, druhá Praha získala 203 bodů a třetí Vysočina 201 bodů.

Mladí sportovci se utkali o medaile i bodová hodnocení v devíti zimních sportech - alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross, snowboarding a dvou doprovodných disciplínách – taneční soutěž a šachy.

V běžeckých disciplínách získali 8 zlatých a 5 stříbrných medailí. Z akrobatického lyžování přivezli 2 zlaté, 2 stříbrné a 1 bronzovou, z lyžařského orientačního běhu 1 zlatou a 4 bronzové, snowboardisté se radují z 1 zlaté, 1 stříbrné a 1 bronzové medaile, sportovci v alpských disciplínách vysoutěžili 2 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové, rychlobruslaři získali 5 stříbrných a biatlonisté s šachisty po jedné bronzové.

„Olympiáda byla pro Liberecký kraj velmi úspěšná. Chci poděkovat nejen samotným sportovcům, ale i trenérům ve sportovních klubech a také všem rodičům, kteří děti podporují ve vztahu ke sportu, to je nesmírně důležité. Mám z jejich výsledků obrovskou radost,“ dodal Tulpa.

Příští letní olympiádu bude hostit právě Liberecký kraj, jehož zástupci si převzali olympijskou vlajku.

Autoři | Foto ODM

Štítky ODM, Liberec, Liberecký kraj, olympijské hry, Zimní olympijské hry, Česko, Petr Tulpa, Praha, Letní olympijské hry, Ústecký kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovci z Libereckého kraje ovládli olympiádu dětí a mládeže. Získali 39 medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.