Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Boj o udržení v superlize rozehráli florbalisté dobře. V sérii vedou 2:0

První dva zápasy florbalového play down má liberecký FBC za sebou. A oba zvládl na jedničku, takže se v sérii hrané na čtyři vítězná utkání proti Ústí nad Labem ujal vedení 2:0.

1. zápas play down

FBC Liberec vs. Florbal Ústí 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Soupeř vstoupil do zápasu s cílem držet míček na svých florbalkách. To se mu celkem dařilo. První třetina byla spíše opatrná, a když všechny střely zlikvidovali oba brankáři, tak stav po první dvacetiminutovce byl 0:0.

Na první branku museli fanoušci obou celků čekat až do 31. minuty. Dorážkou se prosadil ústecký Kopecký. První obrat v zápase přišel v závěru druhé periody, kdy se dokázal prosadit Salát a Ferdan, kteří otočili výsledek pro domácí barvy.

Do třetí třetiny vstoupily oba týmy opatrně. Hvězda ústeckých Mikuláš Krbec dostal výhodu trestného střílení, s kterým si poradil na výbornou - 2:2. Když se ihned na to prosadil Kolstrunk, vypadalo to s FBC Liberec špatně. Výsledek první zápasu se povedl otočit díky brankám Baudische, Valeše a Marka. Severočeši nakonec přestáli i závěrečnou snahu o vyrovnaní a díky výhře 5:3 se mohli radovat z prvního bodu v sérii.

2. zápas play down

FBC Liberec vs. Florbal Ústí 8:4 (4:2, 2:0, 3:2)

Úvodní třetina druhého střetnutí přinesla velmi ostrou podívanou. Oba týmy si chtěly zjednat respekt velmi tvrdou hrou. První zaváhaní liberecké obrany využil Kopecký a poslal ústecké do vedení. O brzké vyrovnání se postaral přesnou střelou Valeš. Tvrdá hra pokračovala a rozhodčí poprvé vylučovali po faulu libereckého obránce na Kolstrunka. Florbal Ústí přesilovou hrou nepohrdl a opět vedl. Důležitým okamžikem bylo vzájemné vyloučení na obou stranách. Při hře 4 na 4 se dvakrát prosadil Strobach. Od této chvíle liberečtí vedení nepustili. O poslední branku se postaral přesnou střelou z půlky hřiště Lukáš Veselý.

Druhou třetinu opanovaly liberecké barvy. Výborně kontrolovaly hru a nepouštěly soupeře do vyložených šancí. Vyústěním byly dvě branky mladíčka Kopeckého, který zvýšil vedení už na 6:2.

První minuty třetí periody přinesly stejný pohled jako v třetině předchozí. FBC Liberec držel míček a snažil se nepouštět soupeře k bráně Vaníčka. Jiskru naděje vykřesával v 47. minutě Kužel. Hostujícím to nebylo moc platné, když v 53. minutě zvýšil kapitán Hůza na 7:3, bylo o výsledku defacto rozhodnuto. V závěrečných minutách se ještě umocnila snaha hostujícího celku o zkorigování výsledku. Ano hra bez brankáře nepomohla a po kosmetických úpravách Valeše a Kopeckého si FBC Liberec odneslo druhý bod!

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Ústí nad Labem, Liberec, Superliga, FC Slovan Liberec, FK Ústí nad Labem, Florbal Ústí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj o udržení v superlize rozehráli florbalisté dobře. V sérii vedou 2:0  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.