Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Světový pohár skokanů na lyžích na Ještědu nebude. Svaz si nevyjednal podporu od města

Před rokem a půl byl ohlášen závod Světového poháru ve skoku na lyžích na libereckém Ještědu. Ten se měl uskutečnit v lednu 2019, jenže nakonec nebude. Svaz lyžařů v prohlášení uvedl, že se pořádání vzdává. A důvod? Nevyjednané finanční záruky mezi skokany a městem.

„Bývalé vedení Odborného sportovního úseku skoku na lyžích dostatečně nevyjednalo záruku finanční podpory se statutárním městem Liberec, bez které je pořádání takto významných sportovních akcí nereálné,“ uvedl Svaz lyžařů ČR v oficiálním prohlášení.

Pořadatelství závodů přitom bylo ohlášeno už v listopadu 2017, světový pohár se měl na Ještěd vrátit po 11 letech. „Vzhledem ke schvalovacím procesům a blížícím se komunálním volbám je z našeho pohledu již nereálné v současné době obdržet od stávajícího vedení města dostatečné finanční záruky. Organizování samotné letní edice SP bez možnosti sdílení nákladů se zimním SP je z ekonomického pohledu téměř nereálné,“ vysvětlil Svaz lyžařů.

Fanoušci skoku na lyžích si tak budou muset opět počkat, světový pohár se přitom měl v Liberci konat už v roce 2015, tehdy byl ale také zrušen, důvodem byly finanční potíže pořadatelů.

Na konci září měla na Ještědu proběhnout také Letní Grand Prix, i ta je ale zrušena.

Svaz lyžařů se tak chce zaměřit na pořádání závodů v roce 2020.

Autoři | Foto Ota Mrákota

Štítky skoky na lyžích, Ještěd, Liberec, světový pohár, svaz lyžařů, lyžař, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Česko, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový pohár skokanů na lyžích na Ještědu nebude. Svaz si nevyjednal podporu od města  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.