Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z chorvatské Rijeky se Shotokan vrací se dvěma bronzy

Poslední zářijové dny patřily ve světě olympijského karate Croatia Open, jednomu z největších turnajů v Evropě. Na osmi zápasištích bojovalo po tři dny téměř 1500 závodníků z 25 zemí světa a SK Karate – Shotokan Liberec na této horké půdě vybojoval dva bronzy a další cenná umístění těsně pod stupni vítězů. Ti, kteří nejeli do Rijeky, reprezentovali oddíl na Bohemia Open v Českých Budějovicích. Čtyřčlenná výprava libereckých zde získala 7 medailí, a tak víkendovou bilanci navýšila na celkový počet devíti cenných kovů.

Po 900 kilometrech čekali v Rijece hned v pátek odpoledne dorostence jejich první starty. „Největší zlepšení zaznamenali naši závodníci v oblasti rychlosti a dynamiky, kde se ukázala kvalitní letní příprava a nový systém tréninků od letošního září,“ uvedla Petra Piskačová, hlavní trenérka SK a předsedkyně státní reprezentace. Anna Harries vybojovala v dorostenkách nad 54kg 9. místo.

Sobota patřila seniorům a juniorům. Všechny juniorské kategorii obsadili „ostaršení“ dorostenci a dorostenky, tedy to byl pro všechny druhý soutěžní den. „Naši závodníci zde uplatnili vysokou úroveň fyzické kondice i dostatek zkušeností se světovým karate. V těchto ostaršených kategoriích si vedli výborně a předvedli ještě výraznější výkony, než v pátek. Mnoho proher bylo opravdu těsných při nerozhodném stavu a nebo o jeden bod.“

V neděli poměřili své síly žáci a všechny kategorie disciplíny kata. Medaile cinkla v kategorii mladších žáků do 30kg, kde obě bronzové pozice vybojovali liberečtí – Filip Horňák a Šimon Harvilko. Skvělé výsledky zaznamenali i „kataři“, kde Tomáš Vacek v kategorii dorost prohrál až o postup do finále a obsadil celkové 5. místo, Jaroslav Vlček 7.místo v kategorii kata U21 a Anna Harciníková 7.místo. Nezanedbatelný byl i výsledek Kláry Muzikářové, která zaznamenala prohru až ve čtvrtém kole této disciplíny.

Na Bohemia cupu v Českých Budějovicích v sobotu vybojovala Petra Kolářská hned dvě zlaté medaile, a to v kata masters ženy a kata ženy. Filip Nevrkla bral dvě stříbra - v disciplíně kata mladších žáků a v kumite mladších žáků do 32kg. Daniel Nevrkla byl 2. (kata dorostenci) a 3. (kumite dorostenci do 63kg) a medailovou sbírku završila Lucie Demčáková v kumite dorostenek do 54kg.

V říjnu ještě čeká karatisty Národní pohár žáků v Havlíčkově Brodě, Polish Open v Bialsku a Hana Dostálová poletí na prestižní K1 Premier League do Tokia.

Kromě přípravy a závodů mají nyní v libereckém Shotokanu napilno i s novými zájemci o karate. Nábory do pohybové přípravky od 3 let, začátečníků od 6 do 8 let, od 9 do 14 let a dospělých probíhají po celý rok.

Tisková zpráva | Foto SK Karate - Shotokan Liberec

Štítky Shotokan, karate, Liberec, Rijeka, olympijské hry, České Budějovice, Evropa, bronzová medaile, Premier League, Jaroslav Vlček, Hana Dostálová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z chorvatské Rijeky se Shotokan vrací se dvěma bronzy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.