Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stolní tenista Jiří Suchánek se připravuje na paralympiádu. Město mu přispěje

Rada města na svém posledním zasedání před volbami podpořila českého reprezentanta Jiřího Suchánka. Stolní tenista se chystá na paralympiádu do Tokia, která proběhne v roce 2020. Liberec mu na přípravu přidá 30 tisíc korun.

„Před dvěma lety vybojoval na paralympiádě v Rio de Janeiru bronzovou medaili a stal se tak čtvrtým nejlepším tělesně postiženým sportovcem České republiky,“ připomněl primátor Liberce Tibor Batthyány.

Suchánka čeká náročná kvalifikace do Tokia, v nadcházející sezóně ho čeká několik těžkých turnajů, které o jeho případné účasti na paralympiádě rozhodnou. Celkem se musí zúčastnit minimálně šesti mezinárodních turnajů včetně mistrovství světa, které v říjnu 2018 hostí Lašsko (Slovinsko). „Jeho účast na turnajích a příprava je spojená s vysokými náklady, které převyšují částku 130 tisíc Kč za kalendářní rok,“ doplnil Jan Král z tiskového oddělení radnice.

Vozíčkář Jiří Suchánek je úspěšným reprezentantem České republiky ve stolním tenisu a zástupcem oddílu Sportovního klubu stolního tenisu Liberec, který o mimořádnou podporu požádal.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Jiří Suchánek, Tokio, paralympiáda, paralympijské hry, Liberec, stolní tenista, Česko, Tibor Batthyány, Rio de Janeiro, Slovinsko, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stolní tenista Jiří Suchánek se připravuje na paralympiádu. Město mu přispěje  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.