Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Stříbrnou stopu vyhrál domácí maratonec Vít Pavlišta. Zúčastnilo se přes pět stovek běžců

Finále poháru Libereckého kraje přespolních běhů proběhlo o víkendu ve veseckém sportovním areálu. Dorazilo 510 běžců všech kategorií, kteří si užili sportu v prosluněném dni. Mezi muži vyhrál domácí borec Vít Pavlišta, ženskou kategorii ovládla Helena Karásková Erbenová.

Závod Stříbrná stopa pořádá lyžařský oddíl TJ Dukla Liberec, jeho název odkazuje na závod mistrovství světa v Liberci z roku 2009, kdy Lukáš Bauer získal stříbrnou medaili.

Závodilo se od benjamínků až po nejstarší kategorie. Hlavní kategorii vyhrál liberecký maratonec Vít Pavlišta, mezi ženami zvítězila Helena Karásková Erbenová reprezentantka v terénním triatlonu, bývalá reprezentantka v běhu na lyžích, která právě ve Vesci závodila i na MS 2009.

„Závod je zároveň finále přespolních běhů lyžařů Libereckého kraje, který probíhá od září a skýtá 12 závodů. Jsem moc rád, že se nám poprvé v historii podařilo tento pohár vyhrát a doufám, že to bude správně motivovat děti k dalšímu tréninku,“ řekl za pořadatele Zbyněk Valoušek.

Čím dál víc populární je i závod štafet, kde jsme letos vyhlašovali i sólo kategorii žen a dle atmosféry při vyhlášení jsme za to moc rádi.

Během prosluněného dopoledne si účastníci stříbrné stopy mohli vyzkoušet boty v Salomon testcentru, ochutnat dobroty v oddílovém občerstvení osvěžit se libereckým Kouskem Piva.

„Jsem rád, že Stříbrná stopa je celooddílovou záležitostí. Na její přípravě se podílí nejen trenéři, ale i rodiče. Díky jejich snaze, se nám do závodu podařilo sehnat parádní ceny například od Salomon, Toypex, Hamé, Restu a mnohých dalších. Rodiče se zapojili i do závěrečné štafety a završili tak krásné dopoledne,“ dodal Valoušek.

Autoři | Foto Stříbrná stopa

Štítky stříbrná stopa, Liberec, přespolní běh, Vesec, Vít Pavlišta, Liberecký kraj, Dukla Liberec, Lukáš Bauer, Salomon, Hamé

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Stříbrnou stopu vyhrál domácí maratonec Vít Pavlišta. Zúčastnilo se přes pět stovek běžců  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.