Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Desátá mezinárodní taneční soutěž skončila, noví mistři světa odjeli s tituly domů

Celý minulý týden hýbal libereckým Babylonem tanec, konala se tu již po desáté mezinárodní taneční soutěž WADF World Dance Championship. Akci podpořil z rozpočtu Liberecký kraj a záštitu nad ní přebrala Květa Vinklátová, radní pro rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Do Liberce přijelo 3011 tanečníků a tanečnic na otevřené taneční mistrovství světa WADF World Dance Championship 2018. To se v Liberci konalo již po šesté pod vlajkami WADF, pod značkou Latinofestival však již podesáté.

„Byl to neuvěřitelný týden plný energie. Každým rokem se tohoto tanečního svátku účastní více tanečníků,“ uvedla ředitelka soutěže Ilona Šulcová z Taneční a pohybové školy ILMA, která je spoluorganizátorem mistrovství. Dodala, že otevřené taneční mistrovství světa v různých tanečních formách i věkových kategoriích je barevnou přehlídkou toho nejlepšího z více než 180 tanečních škol z 19 zemí světa.

Nejpočetnější výpravou byly letos polské taneční školy, polských tanečníků bylo přes 1200. Hned po nich školy české, které mají výhodu domácího prostředí, z českých škol bylo přes 700 tanečníků. Další početné výpravy byly z Ruska, Ukrajiny, Itálie, Německa, Maďarska a Švédska.

Největší české školy byly Taneční a pohybová škola ILMA, za kterou startovalo 97 tanečníků a 64 soutěžních jednotek, a taneční škola CrossDance s 87 tanečníky a 150 soutěžními jednotkami. Z Polska to byla Akademia PASO s 56 tanečníky a 83 soutěžními jednotkami a Studio tanca B.K.Step s 52 tanečníky a 37 soutěžními jednotkami.

Mezinárodní porotu a funkcionáře tanečního mistrovství v obřadní síni liberecké radnice přijal nově jmenovaný primátor Jaroslav Zámečník.

Tisková zpráva | Foto Centrum Babylon

Štítky tanec, mistrovství světa, Wordl dance, Wadf, Babylón, tanečník, Liberec, Květa Vinklátová, Liberecký kraj, Jaroslav Zámečník, Rusko, Itálie, Německo, Polsko

Desátá mezinárodní taneční soutěž skončila, noví  mistři světa odjeli s tituly domů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.