Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Liberecká boulařka Coufalová veze z Evropského poháru čtvrté místo

Tento víkend byl ve znamení úspěchů českých akrobatických lyžařů nejen na Mistrovství světa v USA, ale i na Evropském poháru ve Finsku (Taivalvaara), kde mladá liberecká závodnice Eliška Coufalová (2003) z SK Ještěd zajela zatím svou nejlepší závodní jízdu v životě.

Jednalo se o divácky velice atraktivní paralelní jízdu v boulích, která je založená na vzájemném vyřazování soupeřek. Eliška musela, naproti svému staršímu bratrovi, který díky dosavadním kvalitním výsledkům postupoval automaticky do druhého kola, závodit od úplného začátku.

Startovním pavoukem se probojovala až do malého finále, kde těsně na body v poměru 13:12 podlehla ruské závodnici Ivanovové a vybojovala vynikající 4. místo na tomto Evropském poháru.

Eliška patří mezi tři nejlepší juniorky v Česku a pravidelně trénuje na svazích lyžařského areálu Ještěd, kde se připravuje společně se svým bratrem a dalšími dvaceti boulaři ve věku od 7 do 26 let. Další závody v chladném Finsku, kde se nyní teploty pohybují okolo -20°C, čekají Elišku již 5. února.

Autoři | Foto SK Ještěd

Štítky jízda na boulích, Eliška Coufalová, SK Ještěd, závody, mistrovství Evropy, Finsko, Ještěd, USA, Česko

Liberecká boulařka Coufalová veze z Evropského poháru čtvrté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.