Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní provoz lanovky Skalka startuje. Skiareál Ještěd přichází s nabídkou nových aktivit pro sportovce i rodiny s dětmi

PR článek

TMR Ještěd zakončilo svou první ostrou lyžařskou sezónu s úspěchem jak v návštěvnosti, tak v počtech provozních dnů. Modernizovaný areál lákal na nové služby a po delší době i otevřené rodinné Pláně. Skiareál se právě připravuje na zahájení letní sezóny na lanové dráze Skalka, která nahradí v době tříměsíční odstávky kabinovou lanovku na Ještěd.

V ceníku přibyl nový atraktivní produkt FUN TICKET s možností výhodného jízdného na lanovku se zapůjčením koloběžky nebo od poloviny května se vstupem na trampolínu. Pro cyklisty se otevírá tradičně BIKEPARK a pěší turisté mají možnost projít dvě naučné stezky s odměnami, na Mlynářské dostane návštěvník palačinku a na Pivovarské příznačně pivo.

Bikepark i pěší stezky

Sjezdovky jsou již minulostí a tratě se začínají zelenat trávou. Ještěd je přirozeným místem pro trávení volného času. Pro ty, kteří se chtějí aktivně hýbat, areál nabízí různé sportovní i kulturní eventy celoročně. Mezi možné aktivity patří tradičně bikepark a pěší stezky, nově také terénní koloběžky nebo trampolína. Lanová dráha Skalka vozí na hřeben všechny návštěvníky ještědských svahů i během jara a léta. Víkendový a sváteční provoz zahájí čtyřsedačková lanovka Skalka u výstupu z tramvaje a centrálního parkoviště P1 v pátek 19.dubna 2019. Během května a června pokračuje provoz ve dnech středa až neděle. Od července po dobu školních prázdnin jezdí lanovka denně a poté v září se vrací do režimu víkendů a svátků. Jízdní řád zůstal stejný, lanovka jezdí v půlhodinových intervalech vždy od 9:05 až do 17:05 hod., s polední pauzou.

Skiareál Ještěd nabízí dobrodružství, sport i zábavu celoročně. Proto jsme se již vloni v létě rozhodli vybudovat edukativně zábavné stezky, které nabízíme jako zajímavou alternativu pro procházku lesem po sjezdovkách. Pro pěší turisty jsou připraveny naučné stezky, Pivovarská a Mlynářská, kdy po jejich zdolání každý získá odměnu v gastro Kiosku Skalka. Cestou se děti i rodiče mohou dozvědět na stanovištích s cedulemi zajímavé informace o regionu a místní výrobě. Hrací karta formou kvízu s otázkami je pak opravňuje soutěžit o drobné ceny. Návštěvník si vyzvedne na pokladně v multifunkční budově hrací kartu, která se nachází nedaleko konečné stanice tramvaje, a může si vybrat, jakou trasu dle náročnosti zvolí.

Mlynářská a Pivovarská stezka

Stezky začínají na dolní stanici lanovky Skalka výjezdem na vrchol, pokračují směrem dolů nebo po hřebenu a končí opět u dolní stanice, kde úspěšný výletník získá dle zvládnuté trasy odměnu, například palačinku nebo pivo. Trasy se dají jít samozřejmě i opačným směrem do kopce. Nejsnazší je oranžová „Mlynářská“ a naopak pro vytrvalejší je určena černá „Pivovarská stezka“, která je strmější, protože vede například přes černou sjezdovku zvanou Slalomák. Obě stezky vznikly přímo ve Skiareálu Ještěd na stávajících sjezdových tratích, které lyžaři znají ze zimy tak, aby co nejméně zasahovaly do přírody a poskytovaly nádherný výhled na Liberec a okolí. Zároveň chceme výletníky za jejich návštěvu u nás odměnit palačinkou nebo zlatavým mokem.

Skiareál Ještěd se stává univerzálním prostorem na různé akce nebo aktivity jak v zimě, tak nově i v létě. JEŠTĚD – HORY ZA ROHEM.

Štítky Skiareál ještěd, letní provoz, Ještěd, TMR, Skalka, lanová dráha, léto, TMR Ještěd a.s., palačinka

Letní provoz lanovky Skalka startuje. Skiareál Ještěd přichází s nabídkou nových aktivit pro sportovce i rodiny s dětmi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.