Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tradiční Memoriál Zuzky Krejčové nabídl kvalitní atletickou podívanou

Ve středu se na městském stadionu v Liberci uskutečnil již 19.ročník Memoriálu Zuzky Krejčové v běhu na 800 m žen, závod konaný k uctění památky talentované závodnice libereckého atletického klubu, která tragicky zahynula v roce 2000 při závodech v Turnově.

Za slunečného, avšak značně větrného počasí se na start hlavního závodu postavilo třináct běžkyň, včetně minulých vítězek a českých reprezentantek Lenky Masné a Diany Mezuliáníkové. Závod přinesl dramatickou podívanou, s oběma favoritkami až do posledních metrů držela krok i Vendula Hluchá z Opavy a cíl první tři závodnice protnuly v rozmezí 0,5 s.

Loňské vítězství nakonec obhájila Diana Mezuliáníková časem 2:09,43 před Vendulou Hluchou a na osminásobnou vítězku memoriálu a traťovou rekordmanku Lenku Masnou zbylo tentokráte třetí místo. Poděkování patří všem závodnicím za účast i předvedené výkony v tomto vzpomínkovém běhu.

Z doplňkových disciplín potěšil účastí i kvalitou běh mužů na 1 000 m, kde mezi sedmnácti startujícími zvítězil českolipský Ondra Chour výborným časem 2:31,38.

Sprintérské trojboje asi nejvíce utrpěly silným protivětrem, který ovlivnil dosažené výkony. S nepříjemnými podmínkami se v kategorii mužů nejlépe vyrovnal domácí Ladislav Víla, který zvítězil celkovým součtem 2446 bodů. Rovněž vítězství v kategorii žen patří závodnici domácího AC Slovanu Liberec Kateřině Černé za výkon 2240 bodů.

Oddíl AC Slovan Liberec již dnes zve všechny závodníky na příští rok, kdy se uskuteční jubilejní 20. ročník Memoriálu Zuzky Krejčové.

Tisková zpráva | Foto MZK

Štítky Memoriál Zuzky Krejčové, atletika, závod, Liberec, Turnov, Lenka Masná, Diana Mezuliáníková, Vendula Hluchá, FC Slovan Liberec, Opava, Kateřina Černá

Tradiční Memoriál Zuzky Krejčové nabídl kvalitní atletickou podívanou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.