Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V liberecké ZOO se v sobotu poběží pro ptáky

Následující víkend bude ve vybraných českých a slovenských zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO) patřit pěvcům! Na 13. května připadá mezinárodní den zpěvného ptactva a ZOO Liberec ho již v sobotu opět oslaví pohybem.

V sobotu 11. května proběhne v liberecké zoo a jejím okolí již čtvrtý ročník sportovně – charitativního Běhu okolo zoo. Pro návštěvníky zoologické zahrady i sportovní nadšence tato akce přináší hned několik příležitostí, jak skloubit zdravý pohyb s pomocí ohroženým druhům zvířat. Zdatnější běžci se mohou zúčastnit závodu na 1,5 km (dětská disciplína), 5 nebo 10 km v náročnějším terénu v okolí Lidových sadů. Závody těchto tří disciplín startují z areálu Dětského koutku v Lidových sadech v časech 11.00 děti, 12.00 a 12.15 dospělí.

Nenáročný okruh pro rodiny

Pro sváteční běžce nebo úplné nesportovce pak zoo připravila krátký okruh, který lze uběhnout i ujít. Tento benefiční závod startuje v 10.00, 11.00, 12.00 a ve 13.00 na louce za hlavním vstupem. Nenáročný okruh, jehož trasa vede přímo areálem zoo, je určen pro rodiny s malými dětmi, maminky s kočárky, seniory a každého, kdo chce přispět na dobrou věc. Výtěžek ze startovného bude věnován na ochranářskou kampaň Silent Forest (Ztichlý les), která je zaměřena na záchranu zpěvného ptactva v jihovýchodní Asie.

ČTĚTE TAKÉ: V ZOO se narodilo mládě kočkodana

Tuto kampaň, do které se již zapojila většina evropských zoo, liberecká zahrada již druhým rokem úspěšně vede. Pomoci pěvcům ale může i ten, kdo sportovat nechce vůbec – na louce u výběhu velbloudů bude připraveno i několik interaktivních, vzdělávacích nebo rukodělných stanovišť, a i výtěžek z těchto aktivit bude věnován na podporu této kampaně.

Liberecká zoo se touto akcí hlásí k filozofii smysluplného využívání volného času a snaží se motivovat veřejnost k aktivnímu odpočinku.

Tisková zpráva | Foto ZOO Liberec

Štítky Běh okolo ZOO, Liberec, ZOO liberec, běh, zoologická zahrada, ptáci, Zoologická zahrada Liberec

V liberecké ZOO se v sobotu poběží pro ptáky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.