Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve Svijanské aréně si zahrají malí hokejbalisté. Turnaje se zúčastní osm týmů

Následující dva víkendy bude liberecká Svijanská aréna patřit hokejbalu. Dvě soboty po sobě se tu konají turnaje těch nejmenších hokejbalistů. Liberec budu reprezentovat hned dva týmy - HBC Lišky Liberec a HC Bílí Tygři Liberec.

Zítřejšího mládežnického turnaje se kromě libereckých týmů zúčastní dalších šesti týmů například z Kladna, Mostu nebo Prahy. „Hraje se systémem 5+1 a to přímo na hřištích ve Svijanské aréně. Žádný zvláštní rozměr není, zůstává stejný jako hokejový. Hrací čas je třikrát osm minut,” říká pořadatel turnaje Jiří Dušek.

Turnaj příští sobotu bude pro ty úplně nejmenší a bude se hrát na dvě malá hřiště. Oba turnaje začínají už v devět hodin a konec je naplánovaný na 15 hodinu. „Přijďte podpořit liberecké hokejbalisty na jejich vůbec prvním domácím turnaji. Přijďte se podívat na sport, který by mohl zaujmout i vaše dítko,” dodává Dušek.


Liberecké Lišky ve své letošní první sezóně vytvořili dva týmy pro minipřípravku a přípravku. „Dohromady nyní máme asi 40 dětí a příští rok plánujeme udělat mladší žáky, kteří budou spojeni s Mladou Boleslaví - kvůli zázemí a hřišti nám nic jiného nezbývá.”

V příštích sezónách by pak v Liberci mohly vziknout i týmy juniorů a také dospělých.

Autoři | Foto Antonín Nosek

Štítky hokejbal, Lišky, turnaj, Liberec, svijanská aréna, hokejbalista, Bílí Tygři Liberec, Praha, Kladno, Most

Ve Svijanské aréně si zahrají malí hokejbalisté. Turnaje se zúčastní osm týmů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.