Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na světovém poháru na Floridě zářili i liberečtí ploutvoví plavci

Floridské město Coral Springs hostilo v termínu 3. – 5. května 2019 čtvrté kolo Světového poháru v ploutvovém plavání. Do USA se vydalo závodit celkem 11 českých závodníků – Kateřina Padalíková a Adéla Zapletalová z klubu Fast Fins Přerov a Nikola Krausová, Štěpánka Kolářová, Markéta Musilová, Natálie Musilová, Dominika Benešová, Matěj Hruška, Oliver Benda, Matyáš Kubíček a Josef Najman z Aquaklubu Liberec.

Do Spojených států přijelo závodit 155 závodníků z 37 klubů 15 zemí světa. Čeští reprezentanti se v této konkurenci rozhodně neztratili a patřili mezi ty nejúspěšnější, o čemž svědčí to, že si z USA vezou hned 17 cenných kovů. A navíc, Aquaklub Liberec obsadil v hodnocení klubů 2. místo.

Bronzový Josef Najman

Bronzový byl SP v USA pro Josefa Najmana. Ten si domů veze hned čtyři bronzové medaile.  A to z individuálních startů na 50 RP, 50 PP a 100 PP, bronzový byl také se štafetou na 4 x 100 PP (Hruška, Najman, Benda, Kubíček). Se štafetou na 4 x 100 BF mix (Najman, Musilová M., Musilová N., Kubíček) navíc vybojoval i zlatou medaili. Jeho sbírka se tak rozrostla celkem o pět cenných kovů. 

Velmi úspěšný závodní víkend má za sebou i Matyáš Kubíček. Ten kromě zlata a bronzu ze štafet (4 x 100 BF mix, 4 x 100 PP) vybojoval ve svých individuálních startech dvě zlaté medaile na tratích 800 PP a 200 PP a na trati 400 PP přidal stříbro. Zkompletoval tak celou sadu medailí. 

Celkem tři cenné kovy si domů vezou Kateřina Padalíková a Adéla Zapletalová. Kateřina Padalíková se dvěma zlatými blýskla v závodech 200 PP i na dvojnásobné distanci 400 PP. Stříbro pak přidala ze závodu na 100 PP. Také Adéla Zapletalová získala dvě zlaté medaile (100 BF, 200 BF), které doplnila o bronz z trati 50 BF. 

Ke zlaté ze štafety 4 x 100 BF mix přidala Markéta Musilová individuální bronz ze závodu na 100 BF. Nikola Krausová vybojovala stříbro na trati 400 PP, Štěpánka Kolářová do české medailové sbírky přidala bronz ze závodu 50 RP. Matěj Hruška a Oliver Benda si domů vezou bronz ze štafety 4 x 100 PP, Natálie Musilová získala se štafetou 4 x 100 BF mix zlato.

Světová špička

Čeští závodníci se ve Spojených státech předvedli opět v tom nejlepším světle a potvrdili, že patří mezi nejužší světovou špičku v disciplínách ploutvového plavání. To se budou snažit potvrdit i ve finále SP, které se bude konat 6. – 8. prosince 2019 v polské Poznani.

Autoři | Foto CZECH Finswimming Fanclub

Štítky světový pohár, ploutvoví plavci, plavci, Liberec, aquaklub, USA, Florida, bronzová medaile, zlatá medaile, Coral Springs, Přerov

Na světovém poháru na Floridě zářili i liberečtí ploutvoví plavci  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.