Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberečtí karatisté přivezli z Rakouska třináct medailí

Třináct závodníků nejlepšího libereckého oddílu poměřilo síly v rakouském Zell am See, a v konkurenci 129 oddílů z 19 zemí obstáli.

Nejvyšší příčky obsadili v kata dorostu Tomáš Vacek, v kumite žáků  10-11 let Filip Horňák, v kumite dorostenek kategorie open Klára Muzikářová a kata tým starších žáků (Kolář, Kittner, Jízdný).

Stříbro si odvážejí závodníci v kata žáků 10-11 let Filip Horňák, kata tým juniorek (Muzikářová, Štěpánová a Harciníková), v kumite open dorostenců Matyáš Malý a kumite open žáků 10-11 let Šimon Harvilko.

Bronzovou příčku pak obsadili v kata žáků 10-11 let Šimon Harvilko,  kumite  juniorek Vendula Štěpánová, kumite 10-11 let  open Filip Horňák, kumite žákyň 10-11 let  Taisia Biriucová  a kumite 12-13 let Daniel Kolář. Za zmínku ovšem stojí i výrazný výkon a konečné 7. Místo Anny Harciníkové v kategorii dorostenek + 59 Kg a stejné umístění v kata dorostenek a 5. místo Nely Rajtrové z kata žákyň.

„Rakouský turnaj byl pro závodníky v kategorii dorostu a juniorů jedním z nominačních  turnajů pro MS mládeže, které se koná v říjnu v Chile. Pro všechny měl být tento turnaj ukázkou konkurenceschopnosti na mezinárodním poli, a především jeho význam spatřujeme ve sbírání zkušeností, které jsou velmi důležité pro působení na nejvyšších světových soutěžích. Pro naše žáky jsou všechny takové turnaje velmi důležitým tréninkem, pro budoucí působení na soutěžích typu ME a K1. Věříme, že pokud budou již v tak mladém věku soupeřit a poměřovat síly s těmi nejlepšími ve svých kategoriích, vyroste z nich generace schopná uspět na soutěžích typu ME a MS. Proto stále klademe důraz spíše na proces, nežli na momentální výsledek," takto hodnotí výsledek trenéři SK Petra Piskačová a Pavel Horňák.

V současné době se již blíží konec jarní sezony a liberecké karatisty již čekají pouze dva nominační turnaje pro MČR, kontrolní tréninkový turnaj v Pardubicích a důležitý turnaj v chorvatském Umagu, který může rozhodnout o nominaci většiny juniorů a dorostenců pro MS. Malé karatisty klubu, na které se v „Shotokanu“ nezapomíná, čekají poslední dvě kola krajských soutěží. Poté se již plně budou všichni věnovat letní přípravě, která bude velmi intenzivní, a pro některé reprezentanty znamená účast na pěti různých přípravných campech.

Autoři | Foto Shotokan Liberec

Štítky shotokan, karate, Liberec, Rakousko, Zell am See, Daniel Kolář, soutěž, Pavel Horňák, Chile

Liberečtí karatisté přivezli z Rakouska třináct medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.