Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Natálie Nejedlová vyhrála prestižní závod v německém Kottmaru, Ondřej Jirotka druhý

Liberečtí skokani na lyžích se o víkendu zúčastnili prestižního závodu v německém Kottmaru. Prestiž tohoto závodu spočívá jednak ve velikosti závodu a zároveň se soutěží ve všech věkových kategoriích od předžáčků až po kategorii veteráni. Skákalo se na můstcích o velikosti K4m, K11m, K28m a K51m. V letošním roce skokani z Liberce měli zastoupení ve všech věkových kategoriích.

V kategorii předžáků na můstku s velikostí K-4m si Eliška Kvasničková vyskákala 6.místo a Jindra Řeřicha 8.místo. V té samé kategorii akorát na můstku s velikostí K11 se neztratil Matěj Musil, který obsadil 16.místo a v kategorii dívek Viktorie Řeřichová 18.místo a Tereza Jonášová 19.místo.

Senzace z Liberce

O první senzaci se v sobotu postarala dvojnásobná Mistryně České republiky Natálie Nejedlová, která  v kategorii žaček 11-12let na můstku K-28m vyhrála před nejlepší skokankou Německa Melindou Friedel a Nikolou Rezlerovou z JKL Desná. Na 4.místě se umístila další skokanka z Liberce Tereza Sadvarová.

V nedělním závodě v kategorii žáků 11-12let na můstku s velikostí K-51m obsadil Vojta Stolarz 5.místo a Jakub Šusta 7. místo.

O další výborný výsledek se v neděli postaral Ondřej Jirotka, který v kategorii 13-14let na můstku s velikostí K-51m obsadil 2.místo. V této kategorii se neztratil ani Jiří Pleštil, který obsadil 11.místo a Jakub Dvorský 16.místo. V kategorii juniorek se neztratila Karolína Sadvarová, která obsadila 11 příčku. 

Bodovali i veteráni

Poslední kategorií byla kategorie veteránů. V této kategorii obsadil třetí místo David Jirotka šéf trenér Libereckých skokanů a osmé místo jeho týmový kolega Tomáš Řeřicha trenér předžáčků.

Autoři | Foto SK Ještěd

Štítky SK Ještěd, skoky na lyžích, závody, Liberec, Česko, Jakub Dvorský, Německo, Desná

Natálie Nejedlová vyhrála prestižní závod v německém Kottmaru, Ondřej Jirotka druhý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.