Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mistrovství republiky ve střelbě z kulových zbraní - sourozenci Mikulčíkovi mají zlato a stříbro

Na Mistrovství ČR ve střelbě z kulových zbraní se z SSK Liberec letos nominovalo 14 puškařů (Kateřina Mikulčíková, Klára Boháčková, Marie Malinovská Nikola Regnerová, Anna Jeníková, Petr Trnovský, Jakub Mládek, Lukáš Choma, Lukáš Dytrych, Michal Malinovský, Petr Herrmann, Radek Mikulčík, Hynek Mikulčík a Pavel Boháček) a 2 pistoláři (Jiří Blaška a Jiří Koprivnikar). Prestižní soutěž probíhala na střelnici v Plzni, kde se střílí na elektronické terče. Střelci tak po každé vystřelené ráně vidí okamžitě svůj výsledek, což může u některých střelců vyvolávat značnou nervozitu.

V disciplíně LM 60 ran leže se v kategorii mužů a juniorů počítají výsledky v souladu s pravidly ISSF na desetiny. R. Mikulčík se v této disciplíně umístil s 618,1 body na 4. místě, když pokazil poslední položku a připravil se tak o bronzovou medaili. V disciplíně LM 3x40 R. Mikulčík získal stříbro s nástřelem 1160 bodů po pokažené poslední finálové ráně 8,5 bodů. Do té doby celý závod vedl. V té samé disciplíně se umístil P. Boháček osmý s 1126 body a H. Mikulčík čtrnáctý s 1065 body. V družstvech skončili na 4. místě.

Disciplína SM 60 ran leže v kategorii dorostu byla zastoupena velkým počtem střelců a to jak dívek, tak i chlapců. V kategorii chlapců se nejlépe dařilo P. Trnovskému, který nastřílel 561 bodů a skončil 56. A J. Mládek, který s nástřelem 560 bodů skončil 58. z celkového počtu 108 střelců. Stejný počet bodů 560 nastřílela A. Jeníková. Jedná o nejmladší střelce klubu i závodů, kteří tuto disciplínu střílí. M. Malinovský nastřílel 557 bodů, P. Herrmann 557 bodů, L. Dytrych 551 bodů a L. Choma 526 bodů.  

V téže disciplíně v kategorii dívek K. Mikulčíková zakončila svoji letošní úspěšnou sezónu s nástřelem 590 bodů a na této vrcholné republikové akci získala zlatou medaili. K. Boháčkové s nástřelem 582 bodů skončila 15., M. Malinovská s 571 bodem skončila 36., a N. Regnerová s 568 body 41. Družstvo dívek skončilo ve velké konkurenci na 6. místě.

V kategorii SM 3x20 se nejlépe umístila K. Boháčková, která s 558 body skončila sedmá, K. Mikulčíková s 552 body 15., M. Malinovská s 531 bodem 25. a N. Regnerová s 520 body 29. L. Dytrych nastřílel v této disciplíně 497 bodů.

Pistoláři neměli příliš důvodů k radosti, v letošní sezóně na medailová umístění nedosáhli. Nadějný pistolář J. Koprivnikar v disciplíně SP 20+20+20 skončil 10 s 506 body, v disciplíně RP2x30 s 542 body 8. J. Blaška se v disciplíně VP 30+30 skončil 9. s 542 body a v disciplíně SP 30+30 skončil s 553 body na 11. místě.

Jak shrnout letošní MČR? Očekávání, radost i zklamání. To vše ke sportu patří. Je hezké vidět, jak mladí střelci bojují a snaží se vyrovnat těm starším, zkušenějším. Všichni střelci, kteří se nominovali na tuto prestižní soutěž, potvrdili svoji letošní výkonnost a svými výsledku se někteří z nich již nominovali na Český pohár talentované mládeže 2020.

Autoři | Foto SSK Liberec

Štítky SSK Liberec, střelba, střelci, závody, Pavel Boháček, Sportovně střelecký klub Liberec, Petr Herrmann, Česko, zbraň, sportovní střelba, Plzeň, zlatá medaile, Paul Herrmann

Mistrovství republiky ve střelbě z kulových zbraní - sourozenci Mikulčíkovi mají zlato a stříbro  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.