Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Florbalisté přetlačili Black Angels. V závěru prodloužení rozhodl Kopecký

Po těsné prohře v krajském derby v České Lípě se liberečtí florbalisté představili na domácí palubovce proti Black Angels. A především první dějství bylo hodně divoké, padlo v něm devět branek. Po šedesáti minutách pak byl stav vyrovnaný, domácí rozhodli až v prodloužení.

Začátek utkání nabídl nevídané brankové hody. Utkání otevřel ve 4. minutě přízemní střelou Valeš. O střídání později navázal na Valeše, svoji první trefou v zápase Ferdan. Ale to nebylo vše. Vedení Severočechů netrvalo ani dvě minuty. Nejprve prošla náhravka skrz obrannou polovinu Liberce a Renčín se nemýlil. O chvíli později Vaníček zahrál mimo své brankoviště, tudíž muselo být nařízeno trestné střílení. To s jistotou proměnil Hněvskovský. 2:2. Ďábelský vstup do utkání dovršil kanonýr Ferdan, který po asistenci Kopecký naklonil vedení na domácí stranu. V 10. minutě dokázal nejistého brankáře Matiáška prostřelit i navrátilec Šoltys. Díky těmto brankám vedli florbalisté Liberce 4:2. Hra v rychlém tempu plynula a oba týmy si vytvářeli velké šance. Snížit dokázal Jaroš a vyrovnání přišlo v 17. minutě z hole Renčína. První třetinu ukončil svým hattrickem Prokop Ferdan. Oba týmy odcházely do šaten za stavu 5:4. 

O přestávce sáhnul hostující trenér Janeček ke změně brankáře. Nejistého Matiáška vystřídal Körber a tato změna se vyplatila. Hostující tým dostal nový impuls a začal na hřišti dominovat. Black Angels v celé druhé třetině byli lepším týmem. Problémy Liberci dělalo například bránění standartních situací, které několikrát "černí andělé" nebezpečně zakončovali. Vyrovnání se dočkali těsně před polovinou zápasu. Mladíček Boček našel skulinu ve výstroji Vaníčka a míček doskákal za brankovou čáru. V další části se ani jedna ze zajímavých situací neujala, a proto na tabuli svítilo skóre 5:5.


Třetí třetinu načali domácí přesilovou hrou. Kopecký se s míčkem nemazlil, vystřelil a Balatka dokázal pod horní tyčku dorazit skákající míček v brankovišti. Za 97 vteřin už bylo zase vyrovnáno. Black Angels vyvinuli enormní tlak na domácí obránce, kteří nabídli Ludvíkovi prázdnou bránu. Liberecké fanoušky doslova zmrazil Renčín, který svým třetím gólem poslal pražským tým poprvé do vedení! Od té doby přibyla na hřišti nervozita a rozhodčí museli vylučovat. Přesilovkové formace úspěšné nebyli. Libereckou střídačku rozjásal Baudisch. Jeho střela z výběhu zamířila do šibenice. V závěru utkání měli tři body na florbalkách hostující hráči. Kološ šel pykat za vysokou hůl. Naštěstí vydržel na trestné lavice celé dvě minuty, a proto se muselo prodlužovat. 

Důležité buly vyhrál pražský tým a ihned šel do power-play. Tato výhoda rozhodnutí nepřinesla. O chvilku později do bez brankáře zkoušeli i liberečtí, ale všechny střely byly nepřesné. Dlouhé utkání rozhodl 14 vteřin před koncem Jakub Kopecký, který z pravé strany prostřelil brankáře. FBC Liberec si tak se souboje s nováčkem bere dva body za výhru 8:7 po prodloužení.

Filip Hanžl (FBC Liberec) „Již několikátý zápas pokračujeme ve skvělé hře dopředu, občas by to ale potřebovalo víc zavřít zadní vrátka."

FBC Liberec - BLACK ANGELS 8:7p

Branky: 4. Radek Valeš, 4. Prokop Ferdan, 7. Prokop Ferdan, 10. Jan Šoltys, 18. Prokop Ferdan, 42. Adam Balatka, 54. Jan Baudisch, 65. Jakub Kopecký - 5. Jakub Renčín, 6. Jan Hněvkovský, 14. Jaroslav Jaroš, 18. Jakub Renčín, 30. Matěj Boček, 44. Daniel Ludvík, 46. Jakub Renčín. Rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský. Vyloučení: 2:3; využití: 1:0. Diváků: 185. Zásahy brankářů: Vít Vaníček -1, Vít Vaníček 10, Tomáš Janota 0 - Ondřej Matiášek 5, Daniel Körber 14

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, florbal, Black Angels, florbalista, FC Slovan Liberec, Česká Lípa, Jaroslav Jaroš, Daniel Körber

Florbalisté přetlačili Black Angels. V závěru prodloužení rozhodl Kopecký  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.