Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Liberci se bojovalo o postup na Mistrovství ČR, Gryf míří do Brazílie

O postup na Mistrovství republiky začátečníků bojovala tuto neděli v Liberci více než stovka malých karatistů ze šesti oddílů Libereckého kraje. Soutěžili nejen v tradiční disciplíně kata, ale i speciálních kategoriích kumite balloon, kumite beginner, kihon ido a agility. 3. kolo nominačního Libereckého poháru talentů organizoval liberecký oddíl Gryf, který v těchto dnech zároveň vysílá své nejzkušenější závodníky na Mistrovství světa IKU do Brazílie.

Celkem bylo na Libereckém poháru talentů rozdáno 139 medailí. Nejúspěšnějším oddílem turnaje se stal českolipský klub SSC, který jich získal celkem 56. Hned za nimi skončili s 25 cennými kovy karatisté z libereckého Gryfu. Ti vybojovali šest zlatých, pět stříbrných a 14 bronzových medailí. Nejlépe z nich si vedla devítiletá Jana Gazdová, která si domů odvážela čtyři zlaté a jednu bronzovou medaili.  

A jak závody hodnotí jejich ředitelka a zároveň předsedkyně Gryfu Tereza Reyneltová„Byl to pro nás první turnaj, který byl určen pro všechny oddíly z Libereckého kraje a zároveň jeden z nominačních turnajů na MČR začátečníků, takže jsme cítili tíhu této akce. Nicméně do organizace se zapojili nejen trenéři našeho oddílu, ale také rodiče a starší děti, které již závodí na celorepublikové úrovni, a vytvořili neskutečný servis pro všechny zúčastněné. Bez nich bychom byli v hale možná ještě dnes, za což jim patří velké díky.“

Nejúspěšnější karatisté z kraje (po sečtení bodů ze všech tří kol nominačních závodů) změří své síly na MČR začátečníků, které se bude konat 17. listopadu v Dubňanech. Jedná se o novinku v závodnickém systému karate, jejímž cílem je motivovat i úplné začátečníky v tomto sportu. „Na celorepublikové úrovni mohou totiž v kumite startovat děti až od zeleného pásku a ten obvykle získávají teprve po dvou až třech letech tréninků,“ vysvětluje Reyneltová. 

Karatisté z Gryfu letí na MS do Brazílie

Nejzkušenější závodníci Gryfu – Vojtěch Boura, Anna Harries a Lukáš Cyprián – vyrážejí tento týden reprezentovat nejen oddíl, ale i celou Českou republiku na MS IKU do brazilské Fortalezy. Všichni tři budou startovat v individuálních kategoriích kumite, Anna a Lukáš budou navíc i součástí českých kumite týmů.

Autoři | Foto Gryf Liberec

Štítky gryf, karate, Liberec, závody, Brazílie, Česko, Liberecký kraj

V Liberci se bojovalo o postup na Mistrovství ČR, Gryf míří do Brazílie  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.