Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Florbalisté přestříleli Otrokovice, hattrickem se ukázal Adam Balatka

Po nevydařené třetí třetině utkání s Boleslaví, které nakonec skončilo debaklem 1:10, si liberečtí florbalisté chtěli napravit reputaci zápasem v Otrokovicích. A to se povedlo výborně. Už po první třetině vedli o tři branky a zápas nakonec vyhráli 9:5, kdy tři branky si připsal Adam Balatka.

Vstup do zápasu Liberci příliš nevyšel a už od první minuty ztrácel jeden gól. Následovalo několik dalších šancí domácích, kteří tím potvrdili útlum hostujícího celku. Liberec vyrovnal na začátku dvanácté minuty, bekhendovou střelou nad nohu překonal domácího brankáře Rozkovec. O necelou minutu slavili liberečtí další gól, trefil se Ferdan. Hosté dostali v 15. minutě prvního dějství možnost přesilové hry, kterou využil Šoltys. A dokonalou druhou polovinu první třetiny gólově zakončil Balatka.

Liberec pokračoval v dobrém výkonu i v druhé třetině, ale v polovině zápasu přišly chyby, díky kterým se Otrokovice dostali na dostřel jediné branky. Přestřelka pokračovala gólem na 3:5 znovu z hole Balatky. V čase 34:59 pak znovu udeřil domácí celek, ale bleskovou odpověď znovu vymyslel Balatka, který tak dovršil hattrick.

V úvodu třetí části dostal Liberec příležitost přesilové hry, kterou v jejím samotném závěru využil Kopecký. Na 5:7 snižoval v jednapadesáté minutě domácí Gál, ale poté přišly dva slepené góly Liberce, které rozhodly o osudu zápasu. Premiérovou superligovou branku vstřelil Světlík a po krásné souhře třetí formace se trefil Kořínek. Liberec slaví cenné tři body po výhře 9:5.

Další utkání sehrají liberečtí v sobotu 26. října na SH ZŠ Dobiášova. Ve 20 hodin vypukne zápas s pražskou Spartou.

Miroslav Koníček (Otrokovice) „Začátky utkání nám vždy vyjdou co se týče aktivity, ale sráží nás neproměňování šancí a následné obdržené góly z první šance hostí. Musíme takové góly hodit za hlavu a zvednout se a pokračovat v aktivní hře a proměňovat šance. Není možné vynechat jediný souboj v zápase, jedinou přihrávku... V superlize to týmy umí trestat."

Filip Hanžl (Liberec) „Od příjezdu super nálada týmu se promítla do celého zápasu. Díky soupeři i rozhodčím za zápas."

Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE - FBC Liberec 5:9 (1:4, 3:2, 1:3)

Branky: 1. Jakub Haša, 30. Filip Hrabal, 32. Matěj Kostka, 35. Filip Hrabal, 51. Ladislav Gál - 12. Patrik Rozkovec, 12. Prokop Ferdan, 17. Jan Šoltys, 18. Adam Balatka, 34. Adam Balatka, 37. Adam Balatka, 43. Jakub Kopecký, 55. Jan Světlík, 56. Lukáš Kořínek. Rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváků: 346. Zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 10 - Vít Vaníček 20.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Otrokovice, florbal, FBC Liberec, FC Slovan Liberec, FK Mladá Boleslav, florbalista, Jan Světlík, AC Sparta Praha, Panthers Otrokovice, Miroslav Koníček

Florbalisté přestříleli Otrokovice, hattrickem se ukázal Adam Balatka  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.