Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Florbalisté nestačili ani na Brno, v lize prohráli třetí utkání v řadě

Liberečtí flobralisté prohráli důležitý souboj s Hattrickem Brno. V zápase sice vedli, jenže hosté otočili a berou tři body, díky kterým Liberec přeskočili v tabulce. Domácí se po třetí porážce v řadě propadli na předposlední místo superligové tabulky. Utkání sledovalo téměř pět stovek diváků.

Liberečtí vstoupil do zápasu, který připomínal šachovou partii aktivněji. Snažil se tvořit hru, ikdyž rychle tempo hry opadlo a Hattrick dlouho rozehrával svoji útočné akce. První branka padla po chybě hostujícího týmu v čase 9:40, kdy procedil míček do branky Valeš. Do konce první třetiny se nic závažného nestalo. 486 diváků v hale Dukla Liberec vidělo v první periodě pouze 9 střel na branku. 

Stejná hra pokračovala i po přestávce. Oba týmy hrály velmi opatrnou partii. Misku vah na stranu Brna naklonila až přesilová hra, kterou využil Sládeček. Skóre otočil David Coufal, když se prosadil úmístěnou střelou k tyči. Liberci se povedla v druhé dvacetiminutovce především závěrečná minuta. Nejprve Kološ nastřelil tyčku během trestného střílení, a poté obránci zblokovali střelu do prázdné brány z hole Rozkovce. 

V třetí periodě hlavní trenér Zdeněk Skružný stáhnul hru do dvou pětic. Ani to k zvratu utkání nepomohlo. Hosté uklidnil nejprve Grábl a Procházka. 1:4. V čase 49:15 pohřbil naděje domácího týmu Lukáš Vlach, když zvyšoval na už na 1:5. Libereckým hráčům nepomohly ani přesilové hry s dlouho hrou bez brankáře. Záverečné snížení z hole Kopeckého přišlo pozdě, a proto FBC Liberec prohrálo zaslouženě 2:5.

Zdeněk Skružný (Liberec) „Bez střelby se góly dávají hodně těžko. Soupeř dnes předvedl kvalitní výkon do obrany. Náš výkon dnes nebyl hoden superligového týmu. Děkuji všem divákům, kteří si našli cestu na halu a vydrželi až do konce."

Marek Fiala (Brno) „Do obrany zodpovědný výkon, v první polovině zápasu nám chyběl větší klid po zisku míčku, v druhé polovině jsme to zlepšili, kvalitně jsme vyřešili situace, získali jsme rozhodující náskok a utkání kontrolovali do konce. Pochvala klukům za zodpovědný výkon."

FBC Liberec - FBŠ Hummel Hattrick Brno 2:5 (1:0, 0:2, 1:3)

Branky: 9. Radek Valeš, 58. Vojtěch Hejduk - 29. David Sládeček, 35. David Coufal, 44. Jan Grábl, 48. Jakub Procházka, 50. Lukáš Vlach. Rozhodčí: Martin Valenta - Michal Žďárský. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváků: 486. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 9 - Filip Kuhn 16.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky Liberec, forbal, fbc liberec, FC Zbrojovka Brno, FC Slovan Liberec, David Sládeček, Zdeněk Skružný, Dukla Liberec

Florbalisté nestačili ani na Brno, v lize prohráli třetí utkání v řadě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.