Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karatisté z Gryfu vybojovali na republikovém mistrovství čtyři medaile

Jednu stříbrnou a tři bronzové medaile vezou do Liberce z Mistrovství České republiky v karate závodníci z Gryfu. MČR se konalo tento víkend v Praze a celkem se jej zúčastnilo přes šest stovek karatistů ze 75 oddílů republiky.

Nejlépe si vedl 17letý Lukáš Cyprián, který v juniorské kategorii +76 bez zaváhání prošel základní částí a probojoval se až do finále. Nakonec z toho bylo druhé místo. „S ohledem na to, že Lukáš se v současné době kromě karate věnuje i K1, je stříbrná medaile velkým úspěchem,“ chválí svého svěřence trenér Martin Rethy. „Jsem rád, že Lukáš zápasy zvládl i po taktické stránce.“ Gryf měl také zastoupení v mužské kategorii U21 -84 kg, kde bronz vybojoval 19letý Vojtěch Boura. 

V žákovských kategoriích se dařilo děvčatům. Bronzová medaile z kata se nakonec na krku houpala Sofii Mazur. „I když Sofia v semifinále prohrála, dokázala se znovu nabudit a zabojovat o bronz,“ oceňuje její výkon trenér Lukáš Honzík.  

Nejbojovnější výkon ze všech pak podle Honzíka předvedla 12letá Nikola Radostová, která pro Gryf získala třetí bronzovou medaili, a to v kategorii starších žákyň -50 kg. „Byl to takový černý kůň turnaje, i když na posledním soustředění bylo vidět, že její výkonnost roste, a právě na republice to skvěle potvrdila,“ doplňuje Lukáš Honzík.

Barvy Gryfu hájilo na Mistrovství ČR celkem deset nominovaných závodníků a kata tým juniorů. Na bodovaná místa dosáhli ještě Michaela Vaškovská v kata (5. místo) a Marek Frinta s Janem Thomou v kumite (7. místa). 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Gryf Liberec

Štítky gryf, karata, gryf liberec, bronzová medaile, Česko, Praha, Liberec, Josef Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté z Gryfu vybojovali na republikovém mistrovství čtyři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.