Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zhatí počasí vymodlené skoky na Ještědu? FIS Cup se přesunuje na konec února

Už příští víkend se měly na Ještědu konat první mezinárodní závody po sedmi letech. Jenže výhled počasí není vůbec dobrý a můstky by se zřejmě nepodařilo připravit. Organizátoři se proto závod rozhodli přesunout o tři týdny, nově by se FIS Cup měl konat 22. a 23. února. Žádný další posun už pak není možný.

„FIS naší žádosti vyšla vstříc a potvrdila nový termín. Pevně doufám, že se zima umoudří a nic tak nebude bránit tomu, abychom závod zorganizovali na té nejvyšší úrovni,“ uvedl prezident organizačního výboru FIS Cupu v Liberci Jakub Čeřovský. „Myslím, že nakonec to bude v náhradním termínu atraktivnější také pro fanoušky, kteří uvidí přímý souboj o konečné prvenství v seriálu a následné korunování celkového vítěze,“ dodal s tím, že se bude jednat o finálový závod celého ročníku seriálu.

FIS Cup Evropský pohár bude zároveň generální zkouškou před světovým pohárem, který by se na Ještěd měl vrátit už v příští sezoně. Zastávka nejprestižnějšího seriálu skokanů na lyžích v Liberci figuruje v předběžném kalendáři FIS v lukrativním termínu 8. a 9. ledna 2021, tedy bezprostředně po Turné čtyř můstků. 

Liberecký skokanský areál se na konci srpna dočkal navrácení certifikátu FIS, čehož se povedlo dosáhnout po nutných opravách a rekonstrukci, které zajistila na vlastní náklady společnost TMR Ještěd, jež má v pronájmu celý skiareál.  Díky FIS certifikátu se v Liberci mohou znovu pořádat mezinárodní závody. „Aby tam ale mohl proběhnout podnik nejprestižnějšího seriálu Světového poháru, musí dojít v létě k dalším investicím v areálu, konkrétně k vybudování ledové stopy a protivětrné sítě,“ uvedl Čeřovský. „Město Liberec jako vlastník skokanského areálu podalo žádost o dotaci na modernizaci můstků na MŠMT, pokud bude schválena, nemělo by pořádání světového poháru nic bránit,“ dodala předkladatelka žádosti, předsedkyně sportovního výboru Zastupitelstva města Liberec Renata Balašová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Skiareál Ještěd

Štítky skoky, Ještěd, Fis Cup, Liberec, závody, světový pohár, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, TMR Ještěd a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zhatí počasí vymodlené skoky na Ještědu? FIS Cup se přesunuje na konec února  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.