Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

První mezinárodní závody po sedmi letech na Ještědu nebudou, není dost sněhu

Organizátoři FIS Cupu na Ještědu nejprve přesunuli termín, nyní ale oznámili, že závody se nekonají. Není dost sněhu, navíc předpověď počasí nic lepšího neslibuje. Návrat ještědských můstků do kalendáře mezinárodních závodů se tak opět odkládá.

Původně se mělo skákat už na začátku února, termín se ale kvůli nedostatku sněhu přesunul na 22. a 23. února. A i když sníh napadl, na úpravu můstků ho podle organizátorů ho přesto není dost. S přihlédnutím k předpovídanému oteplení se tak závody ruší.

„Vzhledem k aktuální sněhové pokrývce na můstku a výhledu počasí pro nadcházející dny nemáme možnost připravit můstek do takové podoby, aby se tam závod mohl uspořádat a aby se na něm příští víkend reálně skákalo,“ uvedl prezident organizačního výboru Jakub Čeřovský.

Podle něj udělali organizátoři maximum. „Aktuální podmínky závod bohužel neumožní. Rád bych poděkoval všem členům organizačního výboru, dobrovolníkům a každému, kdo se na organizaci a přípravě můstků podílel. Věřím, že příští rok se na Ještědu vrcholných mezinárodních skokanských závodů dočkáme. Věřím, že k nám příště bude počasí milosrdnější,“ dodal.

Fanoušci skoků si tak musí na mezinárodní závody počkat, ještě na podzim tohoto roku by se měla ve skokanském areálu konat letní edice závodů Světového poháru Summer Grand Prix.

Ohodnoť článek

Foto Skiareál Ještěd

Štítky skoky, fis cup, Liberec, Ještěd, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Grand Prix

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První mezinárodní závody po sedmi letech na Ještědu nebudou, není dost sněhu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.