Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Florbalisté přejeli Pardubice a dvě kola před koncem základní části stále bojují o play off

Proklouznou letos liberečtí florbalisté do play off? Dvě kola před koncem na osmé místo ztrácí dva body, čáru přes rozpočet jim udělali Vinohrady, které překvapivě otočily v Chodově a získali dva body. Poslední dvě utkání základní části tak slibují pořádné drama.

Domácí vstoupili do utkání s vědomím, že jde o jeden z klíčových zápasů v boji o play-off. Úvodní nasazení a bojovnost zúročil nádhernou střelou do šibenice Klucho. Nabídnutou přesilovou hru Liberec sice nevyužil, ale v polovině první třetiny se trefil ze vzduchu Čermák. Úvod dvanácté minuty patřil hostům, na 1:2 snížil Kourek. Nicméně bleskovou odpověď si Liberec připravil ze standardní situace, kdy Kořínek vrátil libereckým dvoubrankové vedení a o pouhých třináct sekund zvyšoval už na 4:1 Kopecký. Domácí zvládli i oslabení v závěru první třetiny a uhájili tak tříbrankový náskok.

Druhá třetina přinesla hned ve svém úvodu další domácí branku, trefil se Ferdan. Liberečtí se pak sice museli znovu bránit ve čtyřech, ale i přes tlak hostí se jim podařilo i díky skvělému Vaníčkovi neinkasovat. V druhé polovině prostřední dvacetiminutovky využil Ferdan přesilovou hru a oslavil tak šestý gól v síti pardubického Haleše. Luxusní stav 6:1 vydržel až do konce čtyřicáté minuty.

Hosté už neměli co ztratit a proti Liberci vytáhli presink. Domácí tým ale nepolevil a hrál nadále velmi aktivně s míčkem i bez něj. Pardubické střely úspěšně likvidoval skvělý Vaníček a jeho týmu se navíc dařilo i v útoku. V devětačtyřicáté minutě využil chyby Sokolů Lhota a o tři minuty zužitkoval Kluchovu přihrávku do brankoviště Rozkovec. Pětapadesátá minuta přinesla snížení na 2:8 z hole Kleina, ale ke konci zápasu se trefil znovu Lhota a z přesilové hry také Světlík. Vteřinu před koncem ještě hosté korigovali na konečných 10:3 z pohledu FBC Liberec.

Filip Hanžl (Liberec) „Tohle se hodnotí pozitivně. Nepustili jsme Pardubice téměř k ničemu a zaslouženě bereme všechny body. Zajíci se ale budou počítat až 1.3., takže pro nás se nic nemění a dřeme dál. Díky hráčům za absolutní nasazení, dík i soupeři a rozhodčím."

Ladislav Štancl (Pardubice) „Na jednu stranu možná až moc krutý výsledek, ale na druhou jsem si dnes žádný bod opravdu nezasloužili. Domácí nás předčili v rychlosti, důrazu, efektivitě a hlavně v nasazení a touze vyhrát a udělat pro body absolutní maximum. Je před námi spousta práce."

FBC Liberec - Sokoli Pardubice 10:3 (4:1, 2:0, 4:2)

Branky: 4. Matěj Klucho, 10. Martin Čermák, 13. Lukáš Kořínek, 13. Jakub Kopecký, 24. Prokop Ferdan, 37. Prokop Ferdan, 49. Lukáš Lhota, 52. Patrik Rozkovec, 57. Lukáš Lhota, 60. Jan Světlík - 12. Jan Kourek, 55. Vojtěch Klein, 60. Jan Kourek. Rozhodčí: František Pangerl - Jiří Šedivý. Vyloučení: 2:3; využití: 2:0. Diváků: 235. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 12 - Martin Haleš 18.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky fbc Liberec, florbal, Pardubice, Liberec, florbalista, přesilová hra, Martin Čermák, Jan Světlík, Sokol Pardubice, Jiří Šedivý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté přejeli Pardubice a dvě kola před koncem základní části stále bojují o play off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.