Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ploutvový plavec Matyáš Kubíček na světovém poháru přepisoval rekordy

O víkendu se konalo 1. kolo světového poháru v maďarském Egeru za účasti více než 400 sportovců z 68 sportovních klubů 18 zemí celého světa. Českou republiku zastupovalo deset klubů. Nejlepším plavcem České republiky se stal liberecký Matyáš Kubíček z Aquaklubu Liberec, který ve všech startech bral medaili.

V disciplíně 800PP (plavání s monoploutví a šnorchlem) časem 6:40.42 s přepsal český juniorský i seniorský rekord a v samotném závodě dohmátl těsně druhý a bral stříbrnou medaili. V dalších disciplínách 400PP a 200PP si vítězství už nedal vzít a vždy se radoval z vítězství a zlaté medaile.

Matyáš svým časem v disciplíně 800PP má splněný jak juniorský limit pro účast na Mistrovství Evropy juniorů v italském Lignanu, ale i zároveň seniorský limit pro mistrovství světa v ploutvovém plavání v ruském Tomsku. Tento šampionát je jediným nominačním závodem pro světové hry, které se konají příští rok v americkém Birminghamu.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aquaklub Liberec

Štítky Matyáš Kubíček, Liberec, ploutvové plavání, Česko, světový pohár, plavec, Eger, Evropa, rekord, Tomsk, Birmingham

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ploutvový plavec Matyáš Kubíček na světovém poháru přepisoval rekordy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.