Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Světový pohár skokanů na Ještědu se opět odkládá, čeká se na úpravy můstků

Návrat Světového poháru skokanů na lyžích do Liberce se odkládá. Závody na Ještědu byly v pracovním návrhu kalendáře na 9. a 10. ledna příštího roku, ale můstky nesplňují požadavky mezinárodní federace FIS, a proto nejsou potvrzeny. Kalendáře letní Grand Prix i zimní sezony ještě musí 18. května schválit skokanský úsek FIS.

Libercem uvolněný termín hned po Turné čtyř můstků dostaly večerní závody v Titisee-Neustadtu. Německý podnik seriálu SP měl být původně v prosinci, ale víkend od 11. do 13. prosince zaplní odložené mistrovství světa v letech na lyžích ve slovinské Planici, které se na konci března nemohlo konat kvůli šíření koronaviru.

Návrat SP do Liberce byl podmíněn protivětrnými sítěmi a ledovou nájezdovou stopou, což je investice za 30 milionů korun. Město Liberec i kraj loni shodně odsouhlasily příspěvek 7,5 milionu korun. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy by mělo přidat 15 milionů, ale program na rekonstrukci není garantován.

V novém návrhu kalendáře tak chybí lednový Světový pohár v Liberci i letní Grand Prix, která byla v předešlém předběžném kalendáři naplánována na 19. a 20. září.

Světový pohár se v Liberci skákal naposledy v roce 2008, o rok později se tam konalo mistrovství světa v klasickém lyžování. Elitní seriál se měl vrátit už v roce 2015 a o tři roky později, ale vždy byl z ekonomických důvodů zrušen.

Nová skokanská sezona má odstartovat 7. a 8. srpna závody Grand Prix ve francouzském Courchevelu. Ženy v letní sérii zavítají 16. srpna do Frenštátu pod Radhoštěm. Otázkou je, zda plány nenabourá pandemie koronaviru.

Světový pohár začne 21. listopadu tak jako v posledních letech v polské Wisle a vyvrcholí na konci března lety v Planici, kam skokani zavítají v sezoně podruhé. Vrcholem nadcházející zimy nejen pro skokany bude mistrovství světa v klasickém lyžování v Oberstdorfu (23. února až 7. března).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SKI Ještěd

Štítky Ještěd, světový pohár, skoky na lyžích, Liberec, Grand Prix, Mistrovství světa v letech na lyžích, Planica, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový pohár skokanů na Ještědu se opět odkládá, čeká se na úpravy můstků  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.