Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ypsilonka přivítá souboj o nejlepšího českého golfistu. Diváci jsou vítáni

V uplynulých týdnech si sportovní fanoušek moc radosti neužil. Teď už se ale situace pomalu mění. Na golfovém hřišti Ypsilonka u Liberce proběhne v úterý od patnácti hodin souboj o českou golfovou jedničku, mezi sebou si to v jamkovce rozdají Ondřej Lieser a Stanislav Matuš. A co je důležité, na toto golfové klání mohou diváci a živý přenos pojede na Youtube nebo Facebooku.

Lieser i Matuš se v posledních sezónách perou o post nejlepšího domácího hráče. Lieser ovládl poslední ročník Golfisty roku, Matuš zase ten předchozí. Matuš má aktuálně uhranou nejvyšší kartu na evropské soutěže a Lieser figuruje z českých hráčů na nejvyšším místě ve světovém žebříčku (571. místo) a na startu sezony mohl opatrně uvažovat i o olympijském startu.

Kdo z nich je lepší? To rozhodne souboj v jamkovce na Ypsilonce. Oba hráči odehrají osmnáct jamek, kdo jich získá více, je nejlepší.

Ypsilonka tak reaguje na zrušený mezinárodní turnaj Pro Golf Tour, který se měl konat v těchto dnech. „Přemýšleli jsme, zda dokážeme českému sportovnímu fanouškovi nabídnout něco ještě zajímavějšího a takováto výzva mezi dvěma našimi hvězdami by mohla zaujmout i širší sportovní veřejnost, nejen tu golfovou,“ říká Pavel Krenk, šéf promotérské společnosti Česká 1, která mač pořádá.

Podle něj sportovním fanouškům chybí aktuální měření sil v různých sportech. „Příznivci sportu se cítí ošizeni o svou pravidelnou dávku branek, bodů a sekund, a tak jim nabízíme to nejlepší co může být – špičkový golf hraný naplno o peníze,“ dodal.

Golfisté hrají o prémii 130 tisíc korun a také speciální prémii dvacet tisíc za hole in one na čtvrté jamce.

Ohodnoť článek

Foto archiv Ondřej Lieser

Štítky Ondřej Lieser, golf, ypsilonka, Studio Ypsilon, golfista, Facebook, YouTube, Liberec, olympijské hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ypsilonka přivítá souboj o nejlepšího českého golfistu. Diváci jsou vítáni  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.