Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ke stolnímu tenisu se po pandemii nevrátila pětina dětí. Ztratily zájem, říká trenér libereckého oddílu

Klub stolního tenisu SKST z Liberce přišel za dobu koronavirové pandemie asi o pětinu svých členů mezi dětmi, o sport ztratily zájem. Zvýšil se i výkonnostní rozdíl mezi dětmi, co mohly trénovat, a těmi, co nemohly, uvedl trenér libereckého oddílu Martin Protiva.

„Problém je, že se děti naučily trávit volný čas jinak. Odpadly jim návyky, většina přibrala a ne všechny se ke sportování vrátily, protože si odvykly pravidelně chodit trénovat a čas už tráví jinak," uvedl Protiva. SKST je největší oddíl stolního tenisu v Libereckém kraji, ve kterém trénuje včetně přidružených kroužků zhruba 200 dětí. „Propad je tak odhadem asi 20 procent," uvedl Protiva. Citelný je úbytek podle něj hlavně mezi dětmi, které začaly trénovat před rokem či dvěma. Tam je velký propad, řekl trenér SKST.

U dětí, co hrají delší dobu, podle něj nebyl úbytek takřka žádný. Bez ping pongu ale byla většina z nich přes půl roku a znát je to na jejich výkonnosti. „Jsou vidět obrovské výkonnostní rozdíly. Protože ti z mládeže, co hráli nejvyšší soutěž, tak měli možnost trénovat od prosince. Takže se zvýšil výkonnostní rozdíl mezi těmi z vrcholové složky a těmi z výkonnostní, kteří trénují obvykle také skoro denně, ale nemohli," dodal Protiva. Tréninky pro ně mohl sportovní klub obnovit až na konci května.

Na dětech, které se k trénování vrátily, je podle Protivy znát, že se už těšily. „Navíc rodiče chtějí a mají velký zájem, aby sportovaly a začaly něco dělat. Takže mají zájem i o nějaké letní aktivity, kempy, aby se do toho děti zase rychle dostaly," řekl trenér SKST. Klub bude pro děti v létě organizovat příměstské kempy i týdenní soustředění. Podle Protivy se budou snažit také doplnit základnu o nové členy. „Provedli jsme nějaký menší nábor už teď, ale ten hlavní bude v září," dodal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SKST Liberec

Štítky kondice, koronavirus, stolní tenis, Liberec, trenér, pandemie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke stolnímu tenisu se po pandemii nevrátila pětina dětí. Ztratily zájem, říká trenér libereckého oddílu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.