Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Úspěch mladého libereckého atleta. David Šlapák na juniorském MS obsadil jedenácté místo

O jeden z historicky nejlepších úspěchů liberecké atletiky na mezinárodní scéně se postaral v kolumbijském Cali běžec David Šlapák. Na trati 3000 metrů nejprve díky takticky výborně zvládnutému závodu postoupil z rozběhů v čase 8:11.55, čímž si vybojoval účast v nabitém světovém finále, kde nakonec obsadil jedenáctou příčku.

Ve finále od začátku diktovali ostré tempo afričtí běžci a liberecký rodák sváděl bitvu především s Evropany. V cílové rovince díky silnému finiši udržel svou pozici před Španělem a Belgičanem, čas 8:18.55 ho tedy zařadil těsně za nejlepší světovou desítku. Oproti loňskému výsledku z mistrovství Evropy juniorů v Tallinnu si Šlapák na stejné trati polepšil o dvě příčky.

Výsledek Davida Šlapáka patří mezi nejvýraznější z celé české výpravy v Cali a pro talentovaného běžce je letošní sezona zlomová nejen díky tomuto čerstvému úspěchu. Stejně jako mnoho dalších českých atletů i svěřenec trenéra Jana Šebelky směřuje své cesty do USA, kde se v další sezoně bude připravovat a zároveň studovat na Butler University v Indianapolis.

Druhým libereckým závodníkem, který se světového juniorského šampionátu zúčastnil, byl Ondřej Gajdoš. Ten ovšem doplatil na náročné kolumbijské podmínky, které mu v kombinaci se zdravotními komplikacemi znemožnily dokončit rozběh závodu na 1500 metrů. Obrovským úspěchem byl již splněný limit a Ondřej nasbíral spoustu zkušeností, které zúročí v následující sezoně, kdy bude stále závodit v juniorské kategorii.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Český atletický svaz (ČAS)/ Soňa Maléterová

Štítky atletika, slovan liberec, šlapák, Cali, Evropa, Butler University, atlet, Tallinn, USA, Indianapolis

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch mladého libereckého atleta. David Šlapák na juniorském MS obsadil jedenácté místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.