Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dobrý rok libereckého juda. Muži v extralize padli ve finále, junioři nejúspěšnějším klubem republiky

Letošní sezóna libereckého JudoClubu díky výsledkům patří mezi jednu z nejlepších. Klub získal mistrovský titul mužského družstva v 1. lize, trojici medailí za jednotlivce na mistrovství ČR mezi dospělými a čtyři další od juniorů, tři medaile ze zahraničí a slibné výsledky od nejmladších svěřenců. Klub také hlásí nárůst členské základny.

„Náš klub z města pod Ještědem s bezmála sedmdesátiletou historií se tradičně účastní národních týmových soutěží na všech úrovních,“ říká hlavní trenér Pavel Kytýr.

V mužské kategorii liberecké družstvo ve druhé nejvyšší soutěži, tedy v 1. lize, zvítězilo a tím a stalo se mistrem. „V extralize, což je nejvyšší týmová soutěž v republice, po celý rok náš tým neprohrál jediné utkání a smůlu si vybral až ve finále, kde jsme podlehli Brnu,“ dodal Kytýr.

Úspěchy si Judoclub připsal i mezi jednotlivci. Na mistrovství ČR zlato vybojovali David Pulkrábek ve váze do 60 kg, stříbro Tomáš Binhak ve váze do 73 kg, bronz Filip Ivanka ve váze do 81 kg a medaile jen těsně unikla Šimonu Roháčkovi ve váze do 66 kg. Poslední dva jmenovaní se prosadili i přesto, že jsou ještě v nižší věkové kategorii.

Také junioři měli ve své kategorii úspěchy a vybojovali dva mistrovské tituly - Jan Lisý, mistr ČR juniorů ve váze do 73 kg a Filip Ivanka, mistr ČR juniorů ve váze do 81 kg. Další kluboví svěřenci získali i tituly vícemistrů. „Tyto skvělé výkony nám zajistily ocenění Nejúspěšnější klub republiky v kategorii juniorů v roce 2022,“ dodává Kytýr.

Liberečtí se ale prosadili i na mezinárodní scéně. Filip Ivanka vybojoval dvě stříbrné (Evropský pohár v Praze a v italském Lignanu) a jednu bronzovou (Evropský pohár v řeckých Aténách), čímž si zajistil kvalifikaci na Mistrovství Evropy a Mistrovství světa. Na mistrovství Evropy Filip obsadil cenné 7. místo, kde nestačil pouze na reprezentanta ze Srbska a týmového kolegu Adama Kopeckého.

Dobrých výsledků dosáhly i nejmladší kategorie. „Našim nejmladším kategoriím, mladším žákům se na přeboru ČR zadařilo především těžkým vahám, a to Štěpánu Novotnému, který získal stříbro a Elišce Bílkové, která brala bronz. Na letošní Olympiádě dětí a mládeže, v kategorii starších žáků měl JCL hned tři zástupce, kteří reprezentovali Liberecký kraj. Adam Honzák, Vojta Dolejš i Kryštof Dlouhý se dostali do boje o bronzové medaile, kde už se tak nedařilo, a tak na ně zbyly nepopulární bramborová medaile,“ vypočítal Kytýr.

A ve formě je stále i sedmasedmdesátiletý Milan Vágner, tento rok se stal už po několikáté Mistrem České republiky v kategorii veteránů. Zlato si letos přivezl i z otevřeného mistrovství veteránů Slovenska a Rakouska.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto JudoClub Liberec

Štítky judo, judoclub, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrý rok libereckého juda. Muži v extralize padli ve finále, junioři nejúspěšnějším klubem republiky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.