Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Úspěch libereckého karate. Filip Horňák ze Shotokanu získal na ME bronz

O minulém víkendu se konalo 50. mistrovství Evropy mládeže na Kypru. Město Larnaka hostila závodníky všech mládežnických kategorií od 14 do 21 let. Své dva zástupce zde měl i nejlepší liberecký klub SK karate – Shotokan Liberec zde měl své dva zástupce, kteří se probojovali nominačními soutěžemi, a mohli tak reprezentovat Českou republiku a město Liberec. Našimi reprezentanty byli Filip Horňák (kumite dorost -52 kg) a Vendula Štěpánová (kumite U21 -55 kg).

V pátečních duelech se představil Filip Horňák, který v eliminacích po výhře na závodníky z Bulharska, Lotyšska, Slovinka, podlehl pouze aktuálnímu mistru Evropy z Belgie. Svým výkonem postoupil do nedělních bojů o cenné kovy, a po velmi vyrovnaném zápase nad ukrajinským závodníkem mohl slavit zisk bronzové medaile pro Českou republiku. Pro Filipa to byl jeho „evropský“ debut a o to je zisk bronzové medaile cennější.

V sobotních zápasech se představila Vendula Štěpánová, která je již zkušenou závodnicí. Vendula v prvním kole porazila favorizovanou Francouzku. Ve druhém kole podlehla budoucí finalistce z Ukrajiny, a tím dostala i ona možnost repasáže. Zde porazila jak chorvatskou závodnici, tak i zkušenou Bulharku a i ona v neděli nastoupila do boje o bronzovou medaili. V bronzovém finále však již nestačila na Švédku a odváží si pěkné 5.místo.

Spolu na mistrovství s oběma závodníky odcestovala i jejich trenérka bývalá úspěšná reprezentantka Petra Piskačová: „Mistrovství hodnotím jako velmi úspěšné. Klub zde měl dva zástupce a oba zasáhli do medailových bojů. Filip patří k republikové špičce, ale zkušenosti z mistrovských soutěží ještě nemá tak velké a navíc je v kategorii dorostu prvním rokem. Je velký úspěch, že se mu toto podařilo. Pro Vendy již sice není účast na těchto akcí novinkou, ale evropská úroveň karate je velmi velká a pro Vendulu se jedná o její dosud nejlepší výkon. Je škoda, že se jí medaile nepodařila, ale jednoznačně je výkon předzvěstí dalších úspěchů do budoucna. Jako zásadní vidím přípravu, kterou jsme začali aplikovat na mezinárodní úrovni. Poslední kemp například absolvoval v jedné z nejlepších reprezentací světa v Baku (Azerbajdžán) Příprava je sice časově i finančně náročnější, ale velice efektivní, a dle mého názoru trénink s těmi nejlepšími je jedinou cestou, jak se se světovou úrovní srovnat. Fíla má velkou podporu nejenom klubu, ale i v projektu H&S týmu, který se snaží talentovaným lidem pomáhat v plnění jejich vizí. Dále pak určitě chceme poděkovat libereckému kraji a městu Liberec a všem, kteří nám fandí v našem úsilí.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK karate - Shotokan Liberec

Štítky karate, shotokan, Liberec, bronz, medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch libereckého karate. Filip Horňák ze Shotokanu získal na ME bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.