Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejbal je pro mě skvělé odreagování, svěřuje se hokejista Dominik Hrníčko

Jak už napovídá sám název, nejbližším sportem hokejbalu je lední hokej. Rozdíly jsou na první pohled patrné, místo bruslí a ledu používají hokejbalisté boty a plastový povrch, puk vymění za oranžový plastový míček a vybavení na sobě mají také méně, protože to míčkem tolik nebolí. Spousta hokejbalistů má zkušenost s oběma sporty a nejinak tomu je i v případě Dominika Hrníčka, hokejisty pardubického Dynama „B“, odchovance Bílých Tygrů Liberec a zároveň člena hokejbalového týmu HBC Vosy Liberec, působícího v místní hokejbalové lize ONHLL. Jak se dají tyto dva sporty skloubit? A jaký vztah má k libereckému hokejbalu?

Dominiku, povoláním jste hokejista. Hokejově jste vyrůstal v Liberci, ale jak jste se dostal k hokejbalu?
Ano, je to tak… O hokejbalu jsem se dozvěděl tuším od Petra Arlta, viděl jsem, že kluci chodí hrát a tak jsem se zeptal, jestli bych nemohl taky přijít a od té doby už to s týmem Vos pár let táhnu.

Co pro vás vůbec hokejbal znamená? Odreagování od vašeho hlavního sportu?
Je to přesně tak. Hokejbal si jdu zahrát vždy, když mi skončí sezona a jsme v Liberci. Je to pro mě skvělé odreagování a aspoň si můžu nějak zasportovat, než jít jen běhat. Přeci jen s hokejkou je to lepší a zábavnější.

Můj největší problém je asi si vždycky připomenout pravidla, ale to trvá chvilku

Jak byste ze svého pohledu profesionálního hokejisty popsal rozdíly mezi oběma sporty? Co vám osobně dělá největší problémy při přechodu z hokeje na hokejbal?
Myslím si, že je to hodně podobné, musí se držet hokejka (smích). Rozdíl je v tom, že místo bruslení se běhá, takže někomu, kdo umí hrát hokej a moc mu nejde běh to může dělat problém. Můj největší problém je asi si vždycky připomenout pravidla, ale to trvá chvilku.

V minulosti jste byl významnou součástí týmu HBC Vosy Liberec, který s vámi v sestavě vyhrál několik titulů. Jak na tyto sezony vzpomínáte?
Vzpomínám na to rád, vždycky, když mi to čas dovolí, si rád přijdu zahrát a podívat se na kluky.

Letošní sezonu jste strávil v Chance lize v dresu Poruby a na místní hokejbal vám logicky nezbylo tolik času. V Liberci během toho proběhla renovace hřiště a položil se plastový povrch. Už jste měl možnost si ho vyzkoušet? A co na tuhle změnu říkáte?
Jak už sem říkal, jdu si zahrát vždycky, když mi to čas jen trochu dovolí a pokud jsem zrovna v Liberci, protože trasa Ostrava-Liberec je trochu delší a nemůžu si přijet jen na otočku zahrát hokejbalový zápas. Hřiště se mi moc líbí a je to obrovský rozdíl oproti předchozím sezonám. Jsem rád, že někdo má zájem hřiště postupnými krůčky zlepšovat a za mě mají všichni, co se na tom podílí, velký respekt.

Vůbec jsem nevěděl, co od ligy očekávat, ale mile mě to překvapilo

Kdybyste měl vybrat jeden moment z hokejbalu, který vám utkvěl v paměti, jaký by to byl?
Tak asi to bude můj první zápas za Vosy, protože jsem vůbec nevěděl, co od ligy očekávat, ale mile mě to překvapilo, protože úroveň je dobrá a rok co rok se zlepšuje.

V červnu a červenci proběhne  v libereckém Sport Parku mistrovství světa juniorů a juniorek. Do konečné nominace české reprezentace do 16 let se možná dostanou i zástupci libereckého klubu. Zajdešte se na mezinárodní hokejbal podívat?
Bohužel už budu mít přípravu v klubu a budu mimo Liberec. Ale je super, pokud se tam reprezentanti z Liberce dostanou a budou mít šanci se ukázat před svými rodinami s lvíčkem na prsou.

Když jsme u Sport Parku, v minulé sezoně jste se po delší pauze opět představil v dresu Bílých Tygrů, dokonce před domácím publikem. Jak jste tento návrat prožíval?
Abych řekl pravdu, tak jsem ani nervózní nebyl, prostě jsem si to šel užít a byl jsem strašně rád za ty šance, které jsem letos dostal.

Máte v plánu jezdit na hokejbal do Liberce i nadále?
Ano určitě, pokud mi to čas dovolí, vždy si rád dorazím zahrát.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HBC Liberec

Štítky hokejbal, hrníčko, hokej, vosy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbal je pro mě skvělé odreagování, svěřuje se hokejista Dominik Hrníčko  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.