Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

JudoClub Liberec má mistra ČR. Ivanka ve finále zdolal českou jedničku

Po téměř 20 letech vítalo nejvyšší soutěž juda hlavní město. V Praze se sjela česká judistická špička. Každý závodník chtěl zazářit a ukázat se v jevyšší soutěži jednotlivců u nás. V pražské hale Jedenáctka se mimo závodníků sešla i nemalá divácká základna, a že bylo na co koukat.

Liberec přijel ve slibném složení, 7 borců se porvalo o co nejlepší výsledek. Velmi dobře si vedl, ještě junior, Šimon Roháček, který po dvou škobrtnutích skončil na pěkném 7. místě. V úvodních zápasech podlehl finalistovi a v opravných bojích narazil na zkušenějšího týmového kolegu Tomáše Binhaka.

Tomáš se neprosadil v jednom z úvodních zápasů a musel pokračovat v opravných bojích. Tam už nezaváhal a probojoval až k bronzové medaili.

Vrchol sezóny se nevydařil podle představ také ještě juniorovi Janu Lisému, který byl těsně po účasti na Mistrovství Evropy juniorů. Jan namísto odpočinku vyrazil na MČR a musel nastoupit ve vyšší váhové kategorii, než na kterou je zvyklý. Ve váze do 81 kilogramů nejprve narazil na jednoho z finalistů, kterému podlehl. V opravných zápasech mu cestu za bronzovou medailí překazil zkušenější závodník a po dlouhém zápase se projevila váhová převaha soupeře. Jan tak skončil na hezkém 5. místě.

V nejobsazenější váze do 73 kilogramů nezapochyboval ani v jediném z pěti zápasů Filip Ivanka a stal se tak MISTREM REPUBLIKY pro rok 2023. Ve finále zdolal českou jedničku, původně uzbeckého reprezentanta Karimova. Pro Filipa je to první titul v kategorii mužů a pokud jeho další výkony budou minimálně takové, máme se na co těšit i za hranicemi.

Radek Gottwald, Martin Procházka ani Vít Vostřel se neprosadili ve svých úvodních zápasech a na příští rok se budou muset lépe připravit. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto JudoClub Liberec

Štítky judo, judoclub, liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

JudoClub Liberec má mistra ČR. Ivanka ve finále zdolal českou jedničku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.