Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Závodníci z LK Boulder si vylezli pro více než dvacítku medailí

PR článek

Bouldering nebo lezení na obtížnost? Svěřencům lezeckého klubu LK Boulder se v uplynulé sezóně dařilo v obou disciplínách. Počtem medailových umístění patří mezi pět nejúspěšnějších mládežnických klubů v České republice.

Více než dvě desítky cenných kovů. Taková je závěrečná bilance lezkyň a lezců z libereckého lezeckého klubu LK Boulder pro rok 2023. Kromě pódiových umístění v jednotlivých kolech Českého poháru v boulderingu či lezení na obtížnost uspěli také v jeho celkovém pořadí a na mistrovství republiky v obou disciplínách.

„Letošní závodní sezóna byla velmi podařená. Svěřencům se povedlo výrazně posunout své výkony oproti loňskému roku. Dá se říct, že většina z nich si splnila své dosavadní sportovní  cíle,“ zhodnotil hlavní trenér LK Boulder z.s. Ondřej Záhora.

„Myslím, že za úspěchem našich lezkyň a lezců stojí jejich píle, ochota plnit tréninkové plány i samotný přístup k lezení. Dbáme na individuální potřeby jednotlivců, udělali jsme několik zásadních změn v tréninku a více se zaměřili také na trénink mimo stěnu,“ doplnil Záhora.

Medailové nadělení

Nejvyšším jednorázovým závodem ve sportovním lezení je mistrovství republiky. V lezení na obtížnost se v červnu vicemistrem ve své kategorii stal Šimon Kopáček, následovaný bronzovým Jakubem Abrahámem. Martin Kopáček si pak po vzoru svého mladšího bratra dolezl rovněž pro stříbro.

Z mistrovství ČR mládeže v boulderingu si bronzovou medaili odvážela Vanda Chaloupková. V kategoriích do čtrnácti let se pak na stupně vítězů postavili Jakub Abrahám (2. místo) se Štěpánkou Trávníčkovou (3. místo).

Český pohár je nejvyšší soutěží sestávající se  z několika kol. Odtud si svěřenci klubu LK Boulder vozí pódiová umístění takřka s železnou pravidelností. V rámci závěrečného kola je pak vyhlašováno celkové pořadí Českého poháru.

Nejúspěšnějším závodníkem celkového pořadí ČP v boulderingu v kategorii U10 se pro letošek stal Jakub Abrahám. Štěpánka Trávníčková s Martinem Kopáčkem se shodně těšili z medaile bronzové. V lezení na obtížnost v kategorii U12 si na krk zlatou medaili pověsil Martin Kopáček. A radovat se opět mohli také Štěpánka Trávníčková s Jakubem Abrahámem – získali celkové třetí místo.

„Zmínku by si ovšem zasloužila celá řada dalších závodníků!“ podotýká Záhora. Například Bára Pospíšilová, naše svěřenkyně, která využívá také trenérských rad bývalého reprezentanta Vojtěcha Trojana. Ta si na MČR v boulderingu ve Slaném dolezla pro výborné deváté místo.

Reprezentace i skalní ambice

Také pro nadcházející sezónu má klub LK Boulder ambiciózní cíle. „Vanda Chaloupková a Bára Pospíšilová se snaží nominovat do reprezentačního družstva. Mladší svěřenci by se rádi posunuli do SCM (Sportovní centrum mládeže), jiným bude stačit, pokud jejich výkony zůstanou při přestupu do starší kategorie na podobné úrovni jako letos. Naši svěřenci se však věnují i přelezům obtížných cest ve skalách, tam by chtěli dosáhnout obtížnosti 8a francouzské stupnice,“ vyjmenovává trenér Ondřej Záhora. Zmíněná brzy čtrnáctiletá Vanda Chaloupková letos skončila před branami reprezentace jen těsně.

LK Boulder z.s. je lezecký klub pro děti, mládež a dospělé v Liberci. Specializuje se na sportovní výchovu mládeže a její přípravu na nový olympijský sport – sportovní lezení. Má statut Sportovního střediska mládeže (SpS) pod zaštiťující střešní organizací, Českým horolezeckým svazem. Vedle toho nabízí pravidelnou sportovní činnost pro děti již od tří let se zaměřením na všeobecnou pohybovou průpravu a cílem probudit v nich celoživotní radost z pohybu. Klub má hlavní zázemí na lezecké stěně Boulder Point v libereckých Ruprechticích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv LK Boulder, Petr Chodura – ČHS

Štítky Lezení, Bouldering, Sport, Závody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci z LK Boulder si vylezli pro více než dvacítku medailí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.