Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Liberecký karatista Filip Horňák získal stříbro na světové lize mládeže

Již letošní druhé kolo prestižní světové ligy mládeže v karate se konalo ve španělské A Coruně. Tato soutěž hostila téměř 2700 závodníků ze 76 zemí z celého světa. Za Českou republiku startoval v kategorii kumite kadetů do 52 kg i liberecký Filip Horňák, trénující v libereckém SK karate Shotokan Liberec z.s., který obsadil z 96 závodníků, což je maximální možný počet soutěžících v jedné kategorii, cenné stříbro, které bylo zároveň jedinou medailí této soutěže pro ČR.

Filip prošel šesti zápasy, kde zdolal závodníky ze Švýcarska, Anglie, Ukrajiny, Španělska a Kazachstánu, a pouze až ve večerním finále podlehl soutěžícímu ze Saudské Arábie. „S výkonem Filipa jsme velmi spokojení," hodnotí trenérka Petra Piskačová. „Po "smolném" mistrovství Evropy, kdy Filipovi utekla medaile o kousek díky taktické chybě v poslední vteřině ve čtvrtfinále ve kterém vedl, a neobhájil tak medailové umístění z minulého roku, jsme byli velmi šťastní za tento úspěch. Pokud se nepletu jedná se o první finále pro ČR z chlapeckého zápasu v kategorii dorostenců na této prestižní soutěži a věříme, že nebude posledním. Díky tomuto výsledku se zároveň Filip posunul na třetí příčku světového žebříčku a myslím, že jsme zase o krok blíže k nominaci na podzimní mistrovství světa," dodala.

V současné době se Filip připravuje na třetí kolo této ligy, která bude v chorvatské Poreči koncem června. „Určitě je důležité poděkovat všem, kteří nám fandí a podporují nás. Především Libereckému kraji a městu Liberec, a dále pak H&S teamu, který Filipa zastupuje a partnerům tohoto týmu. Nelze zapomenout na trenéry a týmy v zahraničí, jako jsou Azerbajdžán, Španělsko a Gruzie, se kterými úzce spolupracujeme, a díky jejichž zkušenostem a skvělému optimistickému a energickému přístupu jsme schopni úspěšně čelit tak velké konkurenci," uzavřela trenérka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Shotokan Liberec

Štítky shotokan, karate, liberec, světová liga, horňák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký karatista Filip Horňák získal stříbro na světové lize mládeže  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.