Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Blíží se legendární Rally Bohemia. Supererzeta v Sosnové je opět součástí

Už o nadcházejícím víkendu odstartuje v Mladé Boleslavi legendární Rally Bohemia. Již tradičně nebude chybět ani supererzeta na autodromu v Sosnové. I díky tomu diváci mohou vidět vozy prakticky po celé trati měřeného úseku z bezpečných míst. V letošním ročníku se pojede tato rychlostní zkouška první den, tedy v sobotu 13. července.

„Důležitou informací pro diváky je, že do ní vozy odstartují v tomto pořadí: nejdříve vozy atraktivní skupiny Group B, poté soudobé soutěžní vozy startující v mistrovství České republiky a na závěr vozy v rámci Bohemia Historic Mladá Boleslav. Start první posádky je stanoven podle časového harmonogramu na 18:30 hodin,“ popisuje za organizátory Pavel Vydra.

Supererzeta v Sosnové se jede na tři okruhy a její celková délka činí 5,52 kilometrů. „Nepatří tedy mezi nejdelší, ale vloni to byl právě tento úsek, který de facto rozhodl o vítězství v celé soutěži,“ připomíná ředitel soutěže Petr Pavlát.

Bohemia Rally Mladá Boleslav je i letos rozdělena na dvě etapy a trať měří celkově 484 kilometrů. Rychlostní zkoušky z toho tvoří 148 kilometrů. Ředitelství bude během soutěže umístěno na mladoboleslavském magistrátu. O spolupráci s městem Mladá Boleslav svědčí i fakt, že po oba soutěžní dny se pojede erzeta ulicemi města automobilů. Slavnostní start první posádky proběhne v sobotu 13. července v půl dvanácté ze Staroměstského náměstí v Mladé Boleslavi.

Servisní areál je situován již tradičně na letiště v Hoškovicích, kde bude zřízena i fanzóna. Atraktivní a divácky hojně navštěvovaná supererzeta se pojede na autodromu v Sosnové v sobotu večer. Posádky na ní absolvují tři okruhy a první vůz kategorie Legend do ní odstartuje v 18:30 hodin a hlavní pole o půl hodiny později. V neděli je zařazena i polookruhová rychlostní zkouška Kvítkovice. Dominantní pak bude více jak dvaadvacet kilometrů dlouhá erzeta Radostín, která může v závěru soutěže pořádně zamíchat pořadím.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eda Suchý

Štítky Mladá Boleslav, sportovní soutěž, Česko, Bohemia, Staroměstské náměstí, Kvítkovice, Rally Bohemia, motorsport, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se legendární Rally Bohemia. Supererzeta v Sosnové je opět součástí  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.