Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dobrá zpráva pro lyžaře! V provozu jsou všechny větší skiareály

V Libereckém kraji jsou v provozu všechny větší skiareály. Podmínky k lyžování výrazně zlepšilo mrazivé počasí, které umožnilo umělou výrobu sněhu i přes den. Přírodního sněhu je málo, mimo sjezdovky do deseti centimetrů.

Areály jsou zatím jen v částečném provozu, na již přístupných sjezdovkách leží do půl metru sněhu. Ve většině středisek se zatím jezdí za ceny vedlejší sezony, a to včetně největšího v kraji - krkonošské Rokytnice nad Jizerou. Z více než 21 kilometrů je zatím možné lyžovat na necelých dvou kilometrech. "U nás se to zlepšuje, co se týče šíře sjezdových tratí a možností využití spodní části areálu," uvedl ředitel rokytnického areálu Michal Kopecký. Lyžovat se dá zatím na dvou modrých sjezdovkách, od víkendu by mohla být v provozu první červená. "Chceme spustit Křížek," upřesnil Kopecký. Na Studenově, který je závislý na přírodním sněhu, se zatím nelyžuje. Nejezdí ani lanovka na Lysovou horu, z niž vede nejdelší sjezdovka v republice. Tam se čeká, až v horních partiích bude alespoň půl metru přírodního sněhu. "Je v první zóně národního parku a nemůžeme tam zasněžovat. Zatím tam je asi deset centimetrů sněhu," dodal Kopecký.

Za ceny vedlejší sezony se jezdí také na Ještědu v Liberci, dnes se tam otevřela první velká sjezdovka. "Podmínky se den ode dne zlepšují. Dnes pouštíme sedačkovou lanovku a 1,5 kilometru sjezdovky, a o víkendu přidáme další dva kilometry. Takže budeme lyžovat na 3,5 kilometrech," uvedl ředitel ještědského areálu Jan Svatoš.

Od středy je možné lyžovat i v Harrachově na Semilsku, na více než dvoukilometrové červené sjezdovce z vrcholu Čertovy hory do centra. "Osobně si myslím, že podmínky jsou vynikající. To znamená, v celé délce a šířce 30 až 40 centimetrů technického sněhu. Nedělali jsme to za provozu, takže není nikde nebezpečí kamenů nebo hlíny," uvedl náčelník harrachovské lanovky Milan Goč. I V Harrachově se lyžuje za ceny vedlejší sezony.

Kromě Harrachova alespoň dva kilometry tratí mají otevřeno i v krkonošských areálech Vítkovice a Benecko a v jizerskohorských na Severáku a Tanvaldském Špičáku.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, sjezdovka, Michal Kopecký, Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Jan Svatoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro lyžaře! V provozu jsou všechny větší skiareály  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.