Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Skyrunningová sezona odstartuje na Ještědu. Takový závod tu ještě nebyl, říkají pořadatelé

Něco podobného v Liberci ještě nebylo. Bezmála pětadvacet kilometrů náročným terénem v okolí Ještědu s převýšením 1550 metrů. To je ve zkratce běžecký závod Ještěd SkyRace, který je naplánován na 16. dubna.  Na startu by neměla chybět špička českého skyrunningu v čele s Janem Zemaníkem nebo třeba Tomášem Lichým.

„Ještěd SkyRace 2016 je závod dělaný pro všechny nadšence běhu, kteří by rádi poznali to nejlepší z Ještědského hřebene a okolí. Čeká je technická trať s maximem zajímavých trail stezek a solidním vertikálním převýšením, která se bude líbit každému milovníkovi hor a běhu," řekl Drbně ředitel závodu Honza Dušánek.

O závod, který je dělaný nejen pro profíky, ale také hobby běžce, je v Liberci od samého otevření registrací velký zájem. Vyprodat všechna startovní čísla se pořadatelům podařilo během šesti týdnů.

„Limit pro 1. Ročník byl nastavený na 500 běžců. A to že jsme závod vyprodali za 6 týdnů po spuštění registrace je naprosto úžasné a malé překvapení i pro nás. Musím poděkovat všem registrovaným za velkou důvěru, kterou nám dali a teď už zbývá „jen“ udělat závod, na který jen tak nezapomenou,“ doplnil ředitel závodu.

Ještěd SkyRace nebude jen běžeckou akcí pro sportovce všemožných výkonnostních a věkových kategorií, ale také kulturní událostí, na kterou jsou zváni všichni Liberečané. „Rádi bychom trochu stmelili kolektiv, proto se budou zajímavé kapelky (Skyline, Těla, The Hitfakers), DJ's, bary, pořádné jídlo, vyžití pro děti a spousta dalších překvapení. Detaily celé akce, trasu, pravidla, plánek zázemí, doprovodný program a vše důležité naleznete na www.jestedskyrace.cz,“ uzavřel

Foto Ještěd SkyRace

Štítky Ještěd, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skyrunningová sezona odstartuje na Ještědu. Takový závod tu ještě nebyl, říkají pořadatelé  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.