Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberečtí házenkáři v prvním jarním utkání rozstříleli Lovosice

V prvním jarním domácím utkání přivítali liberečtí házenkáři na své palubovce béčko Lovosic. Lovosicím patřilo před tímto utkáním čtvrté místo v ligové tabulce. Tým tvoří mladí hráči kteří hrají rychlou házenou a tak se očekával pohledný a vyrovnaný zápas.

Muži ovšem na svého soupeře vlétli a popřeli tak předzápasová očekávání. Díky zákrokům Soukupa v bráně a kvalitní koncovce v útoku si muži vypracovali v úvodu utkání náskok až o šest branek. Tento náskok už si hráči udrželi do konce prvního poločasu který byl ukončen za stavu 17:11. Mírné zaváhání domácích v úvodu druhého poločasu znamenalo snížení náskoku na rozdíl tří branek. To byl ovšem jedinný moment zápasu kdy dostali hosté naději na nějaký zvrat v utkání.

Domácí se dokázali zkoncentrovat, přidali pár jednoduchých branek z rychlých protiútaků a náskok ve skóré začali opět navyšovat. Oproti předchozímu zápasu v Bělé se dařilo zakončovat ze všech postů a hojně obsazená hala tak viděla pohledné akce. Po konečném hvizdu byl součet branek 36:26. 

V dalším kole zajíždí Liberec k zápasu s Kolínem který je s jedenácti body na osmém místě tabulky. Další domácí utkání se hraje v sobotu 12.3. od 17 hodin a bude to pikantní souboj s Mladou Boleslaví. Boleslav je na třetím místě s odstupem osmi bodů a bude chtít Liberci vrátit podzimní prohru na vlastní palubovce.

"Do dnešního utkání jsme vstoupili od prvních minut koncentrovaně a vypracovali si 5-6ti brankový náskok, který jsme po celý zápas udržovali a v samém závěru zvýšili. Dařila se nám kombinační hra a svým kvalitním výkonem k vítězství přispěl brankář Soukup. Poděkování patří všem hráčům za zodpovědný a kolektivní výkon a hlavně našim fanouškům, kteří nás přišli v hojném množství podpořit," zhodnotil trenér.

Liberec Handball - HK Lovosice B 36:26 (17:11)

Sestava a branky: Kotek, Soukup - Eliáš (5),Vrba (3), Teplík (1), Kožár, Burda (9), Hošic (5), Lepieš (2), Kulík, Ploch (3), Baštinec (2), Jakl (5), Šefl (1).

Autoři

Štítky Lovosice, házenkář, Bílí Tygři Liberec, TJ SC Kolín, BK Mladá Boleslav, HK Lovosice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí házenkáři v prvním jarním utkání rozstříleli Lovosice  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.