Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Některé skiareály v Libereckém kraji už lákají na nižší ceny

Lyžařská sezona v Libereckém kraji se blíží ke svému závěru, přesto jsou podmínky stále velmi dobré. Na sjezdovkách je místy až metr sněhu. Některá střediska už lákají na snížené jízdné.

Za ceny vedlejší sezony se jezdí i v největším skiareálu v kraji, v Rokytnici nad Jizerou na Semilsku. "My jsme se k tomu rozhodli po loňské zkušenosti, kdy poslední týden jarních prázdnin nebyl nic moc," uvedl ředitel krkonošského skiareálu Michal Kopecký. Tržby z tohoto týdne mají podle něj vyšší než loni. "Nevím ale, zda je za tím nižší cena nebo podmínky," uvedl. Ty patří podle něj k nejlepším v sezoně. "Nahoře na Lysé hoře je nejvíce sněhu za celou zimu, přes metr," dodal. V rokytnickém areálu Horní Domky mají lyžaři k dispozici skoro deset kilometrů tratí. Otevřená je i tříkilometrová modrá sjezdovka z vrcholu Lysé hory.

Na levnější jízdné lákají od tohoto týdne také jizerskohorská střediska Paseky nad Jizerou nebo Rejdice. "Stále ale jezdíme v neomezeném provozu. Máme více než 50 centimetrů sněhu," uvedl majitel rejdického areálu Martin Martínek. Od soboty zlevní krkonošské Vítkovice a od neděle nedaleké Benecko. V Harrachově, na Ještědu nebo Tanvaldském Špičáku začne vedlejší sezona v pondělí.

Většina středisek zůstane v provozu zřejmě ještě minimálně dva týdny, do Velikonoc. Do hor mohou vyrazit i běžkaři. "Jizerská magistrála je po včerejších (středečních) úpravách ve velmi dobrém stavu. V Bedřichově je jasno, minus čtyři stupně Celsia. Kdo může, nechť vyrazí do stopy," láká dnes web Jizerské o.p.s, která se má starost 180 kilometrů tratí v Jizerských horách.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Michal Kopecký, jarní prázdniny, Lysá hora, Velikonoce, okres Semily, Rokytnice nad Jizerou, Paseky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některé skiareály v Libereckém kraji už lákají na nižší ceny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.