Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Liberečtí házenkáři doma udolali Mladou Boleslav a napravili mizerný výkon s Kolínem

Po mizerném výkonu a prohraném zápase v Kolíně hostil tým mužů na své palubovce družstvo z Mladé Boleslavi. Boleslav naposledy prohrála v 7.kole a se ztrátou šesti bodů byla na třetím místě tabulky. Motivací pro boleslavské hráče byl i podzimní prohraný zápas, který chtěli Liberci vrátit. Předzápasové promo v čele s Jakubem Děkanem přilákalo na očekávané utkání velký počet fanoušků.

Utkání začalo ve vysokém a bojovném tempu. Obě mužstva zdobila obrana, která u obou patří k těm lepším v lize. Byli to ovšem domácí, kteří i díky zákrokům Soukupa odskočili o tři branky ihned v začátku utkání. Hosty to nepoložilo a do desáté minuty bylo vyrovnáno. První poločas byl i díky skvělým obranám chudý na góly a skončil za stavu 9:7 pro domácí. První minuty druhého poločasu se nesly v podobném duchu jako první poločas. Hosté se dotáhli na rozdíl jediné branky a tak domácí museli zabrat. Parádní desetiminutovka z pohledu domácích znamenala odskočení o osm branek a nikdo v hale nepředpokládal, že by si muži nechali výhru sebrat. Opak se stal pravdou a parádní desetiminutovku vystřídala tragická tříminutová část utkání. Hosté během tohoto výpadku domácích nastříleli šest branek a utkání tak mělo znovu dramatický průběh. Vyhrocenost okamžiku podpořily červené karty na obou stranách. Hosté byli znovu na dostřel dvou branek a stále tak měli šanci utkání zvrátit ve svůj prospěch. Závěrečná dvouminutovka ovšem patřila domácím, kteří díky třem brankám v řadě zasadili poslední ránu. Hosté už poslední střelou pouze korigovali na konečných 27:23.

Zaplněná hala tak viděla kvalitní a bojovné utkání. Nebyla nouze o tvrdé souboje v obranách ani o pohledné útočné akce na obou stranách. O vynikající atmosféru se staral komentátor utkání Jakub Děkan i fanoušci obou mužstev. Muži zvládli odčinit kolaps z Kolína a zůstávají na prvním místě ligové tabulky o jeden bod před Lounami. Liberecké hráče teď čekají dva venkovní zápasy. První odehrají za týden na Slávii a následovat bude po velikonocích důležité utkání v Lounech, které hodně napoví o šancích na postup. Další domácí zápas se bude hrát až 16. dubna s béčkem Náchoda.

"Do tohoto utkání jsme vstoupili s maximální koncentrací, vědomi si kvalit soupeře a hlavně napravit nepovedené utkání v Kolíně. Ve vyrovnaném utkání hráči dodržovali taktické pokyny, výborně bránili a začátkém druhého poločasu vybojovali rozhodující náskok. Chtěl bych poděkovat celému týmu za nasazení a bojovnost a také našim fanouškům za vytvoření bouřlivé atmosféry v naší hale," řekl po utkání trenér.

Liberec Handball - TJ AŠ Mladá Boleslav 27:23 (9:7)

Sestava a branky: Kotek, Soukup - Eliáš (4),Vrba (7), Teplík, Kožár, Burda (5), Hošic (4), Kamaryt (1), Lepieš (2), Kulík, Ploch, Jakl (4), Šefl (2).

Štítky TJ SC Kolín, FK Mladá Boleslav, FC Slovan Liberec, Jakub Děkan, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí házenkáři doma udolali Mladou Boleslav a napravili mizerný výkon s Kolínem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.