Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poslední lyžovačku na Liberecku si užily stovky lyžařů

Naposledy v této sezoně si dnes mohli lidé zalyžovat na svazích na libereckém Ještědu. Sezona skončila i na Špičáku a Severáku, řekl provozovatelé lyžařských areálů. Poslední možnost zalyžovat si přilákala do středisek v Libereckém kraji stovky lyžařů.

Areály na severu Čechy nabízely o velikonočním víkendu ideální podmínky především díky zásobám technického sněhu. Hezké počasí ale podle Jana Svatoše z Ještědu lyžaře paradoxně spíš odradilo. "Návštěvnost byla během Velikonoc průměrná. Byly to spíš stovky než tisíce lyžařů. Lidé zřejmě viděli, že je v nížinách teplo a slunečno a lyžovat už nejeli," řekl Svatoš. Na Ještědu bylo v provozu pět sjezdovek, v této sezoně naposledy. "Věříme, že příští sezona bude lepší," doplnil Svatoš.

Sezonu už dříve ukončila některá menší střediska, jako jsou Javorník na Ještědském hřbetu a jizerskohorská střediska Josefův Důl a Bedřichov. Některá další provoz minulý týden přerušila, o prodlouženém víkendu ale byla znovu v provozu. Například krkonošské Paseky nad Jizerou, obě jizerskohorská střediska v Kořenově nebo Černé Říčky v Desné.

Naposledy se dnes lyžovalo také na Tanvaldském Špičáku a Severáku. "S návštěvností jme byli spokojeni. I když dnes už byla slabší," řekl Pavel Bažant ze Ski Bižu, které obě střediska provozuje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžař, Liberecký kraj, Ještěd, Tanvaldský Špičák, Severák, Jan Svatoš, Velikonoce, Česko, Javorník, Josefův Důl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední lyžovačku na Liberecku si užily stovky lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.