Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberečtí házenkáři si přivezli z Loun plný počet bodů

V 17. kole II. Ligy SVČ zajíždělo družstvo mužů na očekávané utkání do Loun, kde chtělo potvrdit své vedoucí postavení v tabulce na půdě místní lokomotivy, před zápasem druhého týmu tabulky. Pro oba týmy to byl zápas jara. Od začátku utkání bylo znát, že se na tento zápas týmy kvalitně připravily.

První branku utkání před zaplněným hledištěm (273 diváků) střelil hostující Dan Vrba a odstartoval brankovou přetahovanou, která do 49. minuty zápasu nezaznamenala výraznější rozdíl ve skóre. Maximální rozdíl v těchto minutách činil střídavě dvě branky. První poločas nakonec vyhráli domácí v poměru 12:11. O poločasové poradě jsme si jen připomněli správně zvolenou předzápasovou taktiku a vzájemně se povzbudili na rozhodující druhý poločas, do kterého jsme nastoupili s pozměněnou sestavou, která dokázala udržet remízový stav 16:16 do 10. minuty druhého poločasu. V tento moment se na rozehrávku vrátil odpočatý Lepieš, hra se přitvrdila a obě družstva se střídala ve vedení až do stavu 22:22 ve 49. Minutě.

Rozhodujícím okamžikem celého zápasu se ukázala výborně sehraná přesilovka libereckého týmu, který odskočil v 51. minutě na 22:24. V této fázi utkání domácím oporám docházely síly, naopak liberečtí si do závěru častějším střídáním během utkání síly pošetřily. Mezi 49. až 55. minutou si liberečtí díky nepropustné obraně a stále častějším chybám domácích vybudovali rozhodující náskok. Tento úsek vyhráli v poměru 0:7 a v v 55. minutě tak svítil na ukazateli velmi příznivý výsledek 22:29. Poslední pětiminutovka se již dohrávala, domácí poslední brankou v 60. minutě upravili na konečné skóre 26:31.

Fantastičtí liberečtí fanoušci aplaudovali poslední minuty ve stoje a po závěrečném hvizdu rozhodčích společně s týmem oslavovali vítězství a upevnění vedoucí příčky druholigové tabulky o tři body před Loko Louny. Liberečtí házenkáři v tomto zápase podali zodpovědný a taktický výkon, podpořený nasazením a chutí potvrdit vedení v lize. Výborně pracovala obrana, za kterou se dařilo Soukupovi v brance. Trpělivostí a dohráváním útočných signálů si hráči vytvářeli gólové příležitosti, které oproti předcházejícím jarním zápasům proměňovali.

"V tomto utkání ve výborné atmosféře podali všichni hráči kvalitní výkon, dodržovali zvolenou taktiku a po zásluze mohli slavit zasloužené vítězství. Poděkování patří našim fanouškům, kteří nás neúnavně po celý zápas povzbuzovali. Následujícím domácím utkáním za dva týdny (16.4. 18:00) s Náchodem "B" odstartujeme sérii posledních pěti zápasů tohoto ročníku druhé ligy. Chceme se poctivě připravit a udržet první místo do konce ligového ročníku," řekl trenér libereckých.

Loko Louny - Liberec Handball 26:31 (12:11)

Sestava a branky: Kotek, Soukup - Eliáš (6),Vrba (8), Kožár (1), Burda (7), Hošic (2), Kamaryt (2), Lepieš (3), Kulík, Ploch, Baštinec (1), Jakl (1), Šefl.

Tisková zpráva

Štítky Louny, házenkář, FC Slovan Liberec, Hubert Burda Media

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí házenkáři si přivezli z Loun plný počet bodů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.