Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Ypsilonka přivítá špičkový golf. Hraje se o divokou kartu na ProGolfTour

Turnajová sezona v České republice se rozbíhá a na liberecké Ypsilonce se už tuto koná turnaj Ypsilon CzechOne. Přítomná bude celá česká špička včetně vítěze loňské Czech PGA Tour Filipa Mrůzka nebo Romana Šebrleho. A s vidinou získání karty na ProGolfTour přijíždí i kvalitní cizinci. Třeba Carl Jismark, který zaujal loni na několika turnajích v Česku.

Dubnový turnaj s názvem Ypsilon CzechOne začíná v sobotu 23. dubna speciálním projektem s názvem Sberbank Media Cup, v neděli 24. dubna proběhne tradiční PRO-AM, kdy se utkají profesionálové společně s amatéry. „Ostré hrací dny profesionálů jsou potom v pondělí 25. a v úterý 26. dubna. Fond odměn pro hráče dosáhne 400 tisíc korun. Hráči si mezi sebou navíc rozdělí 20 karet na květnový turnaj série ProGolfTour,“ říká za pořadatele turnaje Radovan Vrátný z CzechOne.

Vstup do profi sezony

Pro většinu českých profíků bude tento turnaj vstupem do letošní profi sezony a příznivci golfu se mohou těšit na to nejlepší, co u nás v této chvíli máme, včetně členů Prague Golf Teamu Filipa Mrůzka, Stanislava Matuše či Marka Nového, dále na ypsilonského odchovance Ondřeje Liesera či kvalitní zahraniční hráče, kteří jsou namotivovaní kartami na ProGolfTour. „Za ně stačí uvést vítěze z loňského otvíracího turnaje na Konopišti Švéda Jismarka a chybět nebude ani nejlepší český amatér Vítek Novák. Pozornost českých diváků bude přitahovat i golfová celebrita Roman Šebrle,“ pokračuje Vrátný.

A zmíněný turnaj ProGolfTour se hraje začátkem května opět na Ypsilonce. A tady lze očekávat hodně zajímavá jména evropského golfu. Jde totiž o první turnaj této série na evropské půdě a dá se tak očekávat velký zájem, což znamená až 120 hráčů. „Měli jsme štěstí, že má Ypsilonka v zahraničí tak dobrou pověst. Jednání o spolupráci s německou PGA bylo velmi rychlé, řešili jsme akorát termín, zda květen či srpen. Věřím, že hřiště očekávání splní, stejně jako náš tým a tato série se stane trvalkou v kalendáři českých profíků. Střetávání s kvalitní konkurencí by jejich růstu mělo výrazně napomoci. I proto pro sezony příští zvažujeme i větší počet těchto turnajů,“ říká za CzechOne Pavel Krenk.

Hřiště na vysoké úrovni

Podle něj bude hřiště i v poměrně brzkém termínu připraveno tak, aby vyhovovalo nejpřísnějším nárokům. „Rychlost greenů se dostane na hodnotu 11,5. Považujeme to svým způsobem za dárek příznivcům Ypsilonky,“ doplnil.

Květnový turnaj ProGolfTour má dotaci 30 tisíc eur a z českých elitních hráčů mají už teď zajištěnu účast Ondřej Lieser, Filip Mrůzek, Jan Cafourek, Marek Nový, Stanislav Matuš, Aleš Procházka a Roman Šebrle. Ostatní čeští či zahraniční hráči si účast mohou vybojovat právě v dubnovém ypsilonském turnaji.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Studio Ypsilon, golf, Česko, Roman Šebrle, Sberbank, Ondřej Lieser, Aleš Procházka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ypsilonka přivítá špičkový golf. Hraje se o divokou kartu na ProGolfTour  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.