Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sníh, déšť, vítr a nakonec i slunce. Na Ypsilonce zvítězil Marek Siakala

Velmi drsně v úterý počasí otestovalo výdrž šesti desítek golfistů na finálovém dni turnaje Ypsilon Czechone. Nakonec se s nástrahami deště, sněhu a větru na zkráceném hřišti nejlépe vyrovnal Marek Siakala (-3). Na děleném druhém místě se umístili Milan Vantuch, Marek Nový a Rakušan Benjamin Weilguni.

Hned po příjezdu do resortu Ypsilon bylo hráčům jasné, že se nezačne startovat v 9 hodin, jak bylo původně naplánované, kvůli ležící souvislé sněhové pokrývce. Nejdřív byl start posunut na dvanáctou hodinu a následně, když sníh na výše položených jamkách ne a ne roztát, pak na 13,30 s tím, že se bude hrát jenom 9 jamek. Hráči odstartovali v obráceném pořadí, takže flight vedený po včerejšku vedoucím hráčem Lukášem Tintěrou odešel na hřiště až v 17 hodin.

Vítěz děkoval caddymu

Vítězný Marek Siakala k výsledku poznamenal: „Hrálo se mi dobře, škoda, že nebyly takové podmínky už od rána. Klíčem k výsledku bylo, že jsem se nikam netlačil, hrál jsem proti paru a nikoho jiného jsem nesledoval. Svůj díl výsledku má i můj skvělý caddy, který mi pomohl vyhnout se všem potížím. Jsem rád, že jsem si vybojoval kartu na ProGolfTour příští týden a rád si přijedu zase zahrát“.

Výsledkem dne (-2) se uvedl nejlepší český hráč minulé sezony Filip Mrůzek. Ke své dnešní hře uvedl: „Hrálo se mi dobře, dal jsem akorát socket na šestce, dropoval z cesty, takže z toho bylo bogey. Jinak jsem dal tři birdie a dva krátké paty (osmička, devítka) ještě neproměnil. Kdyby se mi to povedlo, mohl jsem pomýšlet na mnohem lepší výsledek“ (skončil T5).

Roman Šebrle se stejně jako včera nevyvaroval tragického zahájení, na dvojce napsal 7 a pouhých devět jamek mu už na dohnání přijatelného výsledku nestačilo. Navíc ho moc nepodrželo patování, jeho tradiční zbraň. Celkově tedy skončil na děleném třiadvacátém místě.

Mezi amatéry vynikl Novák

Nejlepším amatérem byl karlovarský Vítek Novák, který však má nyní kvůli blížící se maturitě tréninkové manko. Nejlepším zahraničním účastníkem pak byl Rakušan Benjamin Weilguni (-2). Žádná žena tentokrát ve startovním poli nebyla.

Turnaj Ypsilon CzechOne se hrál o 400 tis. Kč a 20 karet na turnaj série ProGolfTour, který se na Ypsilonce odehraje příští týden, mezi 4. a 6. květnem o dotaci 30.000 eur. Promotérská společnost Česká 1 vzápětí zahájí přípravy na turnaj na hřišti Slavkov (Austerlitz) 14. – 18. května.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Studio Ypsilon, Roman Šebrle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh, déšť, vítr a nakonec i slunce. Na Ypsilonce zvítězil Marek Siakala  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.