Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jablonečtí házenkáři 50 minut vzdorovali na palubovce lídra tabulky Liberce, nakonec padli

Ve 20. Kole 2. Ligy SVČ v házené přivítalo družstvo mužů soupeře z Jablonce, které v soutěži prokazuje vzrůstající formu a chtělo domácím házenkářům oplatit podzimní porážku z domácího prostředí. Domácí nastoupili opět v nekomplektní sestavě, avšak s odhodláním připsat si 2 důležité body do tabulky a tím udržení 2 bodového náskoku před druhými Loko Louny.

V Dobi aréně bylo vidět od začátku velmi bojovné utkání s moha osobními souboji, tvrdou obranou, dobrými zákroky brankářů. Úspěšnější vstup do utkání měli hosté, kteří brzy vedli 0:3, domácí se rozjížděli pomaleji, nedařila se jim kombinace a v obraně hosté často nacházeli volná okénka na domácím brankovišti, ze kterých stříleli laciné branky. Liberečtí začali stahovat náskok soupeře od stavu 6:9, před koncem poločasu se dostali do vedení o 1 branku, avšak nepovedeným závěrečným útokem a následném rychlém protiútoku hostí zakončené brankou svítil na ukazateli poločasový stav 14:14.

Také druhý poločas byl velmi vyrovnaný, hosté udržovali mírný náskok. Důležitým okamžikem byla 10. minuta 2. poločasu, kdy za stavu 17:16 pro domácí byl při průniku zraněn hostující nejlepší hráč. Po delší přestávce, kdy zasahovala přímo na palubovce RZS, jablonečtí hráči ze 7 m hodu vyrovnali a následně se znovu dostali v přesilovce do jednobrankového náskoku. Zlepšeným závěrem zápasu a také díky oslabenému soupeři se libereckým hráčům podařilo nakonec utkání zvrátit ve svůj prospěch a vyhrát toto derby 27:24.

V tomto utkání se opět ukázalo, že při absencích hráčů na trénincích celková forma týmu má klesající úroveň. Nelze upřít snahu a bojovnost některých hráčů ale je třeba si uvědomit, že házená je kolektivní sport a hráči musí bojovat jako jeden tým.

"Zápas byl dle očekávání bojovný a vyrovnaný. Věděli jsme , že Jablonec má nejlepší obranu v lize, a to se potvrdilo. Nedokázali jsme se prosazovat po kombinacích jako v předešlých zápasech, naštěstí i my jsme v druhé části zápasu zlepšili obranu a tím i zvrátit průběh zápasu v náš prospěch. Přeji Patriku Trejbalovi brzké uzdravení a úspěšný návrat na palubovku. Děkuji našim věrným fanouškům za povzbuzování a vytrvalost, hlavně v době, kdy se nám  herně nedařilo," shrnul trenér libereckého týmu.

Liberec Handball - ELP 27:24 (14:14)

Sestava a branky: Kotek, Soukup - Eliáš (4),Vrba (6), Teplík, Kožár (2), Burda (5), Hošic (3), Lepieš (1), Ploch (3), Jakl (3), Šefl.

V dalším, již 21. Kole 2. Ligy SVČ zajíždí v neděli 8.5.2016 družstvo na utkání do Kobylis, kde při případném vítězství může slavit celkové vítězství ve 2. Lize. V posledním kole přivítá v sobotu 14.5. celek Pardubic.

Autoři

Štítky Liberec, Jablonec, házenkář, Louny, Hubert Burda Media

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonečtí házenkáři 50 minut vzdorovali na palubovce lídra tabulky Liberce, nakonec padli  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.