Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ypsilonka hostí golf evropské úrovně. Hraje se turnaj ProGolfTour se 130 hráči

Dnes startuje na golfovém hřišti Ypsilonka turnaj evropské série ProGolfTour. A startovní pole je nabité, celkem 130 hráčů se utká o dotaci 30 tisíc Euro. Zároveň jde také o první turnaj této série na evropské půdě, zájem hráčů tak byl obrovský a více už jich ani hrát nemohlo. Na Fojtce se hraje až do pátku.

Turnaj ProGolfTour se na Ypsilonku podařilo dostat i díky skvělé pověsti hřiště. „Svému jménu resort dostál minulý týden, kdy kvalifikační turnaj rozmary počasí včetně sněhových přeháněk řádně potrápily. Na konec dubna extrémní počasí ukázalo, že si Ypsilonka díky tomu, jak je založená a udržovaná stále udržuje špičkovou hratelnost,“ řekl za pořadatele CzechOne Radovan Vrátný.

ProGolfTour je jakousi přípravkou pro nejvyšší dvě evropské golfové soutěže – European Tour a Challenge Tour a většina hvězd současného evropského golfu takovou soutěží ve své době prošla. Z českých hráčů mají hrací kartu z kvalifikační školy uhranou Filip Mrůzek, Stanislav Matuš, Marek Nový, Ondřej Lieser, Jan Cafourek a Roman Šebrle. „Dalších 20 českých i zahraničních hráčů mělo možnost svou účastnickou kartu si vybojovat v kvalifikačním turnaji, který se na Ypsilonce odehrál minulý týden a v něm zvítězil Marek Siakala,“ doplnil Vrátný.

Turnaj se hraje o finanční dotaci ve výši 30 tisíc eur, vstup na hřiště je pro diváky zdarma a ke sledování špičkového profi golfu jim stačí pouze dodržovat pár základních, spíše slušnostních pravidel.

Autoři | Foto Zdeněk Sluka

Štítky Studio Ypsilon, golf, Fojtka, PGA European Tour, Roman Šebrle, Ondřej Lieser

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ypsilonka hostí golf evropské úrovně. Hraje se turnaj ProGolfTour se 130 hráči  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.